Mikael Backlundille jatkosopimus Flamesiin

NHL / Uutinen
Backlund jatkaa Flames-paidassa.
Kuva © Getty Images
Calgary Flames ja Mikael Backlund ovat solmineet monivuotisen jatkosopimuksen.

Kuusi vuotta Calgary Flamesin organisaatiossa pelannut 26-vuotias Mikael Backlund on solminut seuransa kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen. Sopimuksen arvo on 3,75 miljoonaa dollaria per vuosi.

Backlund on alkujaan Flamesin ensimmäisen kierroksen varaus (koko varaustilaisuuden 24.) vuodelta 2007. Hänen pisteiden valossa onnistunein kautensa oli 2013-14, jolloin ruotsalaissentteri keräsi tehot 18+21=39 yhteensä 76 ottelussa. Kuluneella kaudella Backlund onnistui maalinteossa 10 kertaa ja keräsi 27 syöttöpistettä 52 ottelussa. Backlund oli 30 ottelua sivussa loukkaantumisen takia. Pudotuspeleissä Backlund keräsi tehot 1+1.

Hän on pelannut yhteensä 298 runkosarjan ottelua tehtyään debyyttinsä vuonna 2009.

− Ajoitus sopimukselle oli varsin hyvä, sillä meillä on juuri juhlat menossa Ruotsissa, kommentoi ruotsalaisiin juhannusjuhliin viitannut Backlund Flamesin kotisivuilla kotikaupungistaan Västeråsista.

Flamesin nykyisestä joukkueesta vain Mark Giordano on pelannut pidempään seurassa. Seuran paluu pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009 antaa myös Backlundille uskoa tulevaan.

− Joukkue on oikealla polulla ja meillä on paljon hyviä, nuoria pelaajia. Tämä kevät oli hyvä kokemus ja myös minulle parasta aikaa NHL-urallani. Haluan paljon lisää tätä ja uskon meidän mahdollisuuksiimme myös tulevaisuudessa.

Flamesilla riittää tekemistä kesän aikana, sillä nykyjoukkueesta esimerkiksi Lance Bouma, Josh Jooris, Drew Shore ja Micheal Ferland tulevat kesän aikana nykyisen sopimuksensa loppuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle