Mika Toivola Pelicansin päävalmentajaksi

LIIGA / Uutinen
Lahden Pelicansin uusi päävalmentaja on helsinkiläislähtöinen Mika Toivola. Hänen sopimuksensa on kaksivuotinen.

Mika Toivola jatkaa Lahdessa Hannu Aravirran työtä. Aravirta ilmoitti jo pitkän aikaa sitten, että nyt käynnissä oleva kausi on hänen viimeisensä Lahdessa. Toivola ottaa vetovastuun Lahdessa kauden päätyttyä.

Toivola, 37, palaa näin SM-liigavalmentajaksi vuoden tauon jälkeen. Tämän kauden Toivola on ollut televisiolähetysten asiantuntijan tehtävissä. Toivola valmensi Rauman Lukkoa vuosina 2006–2008.

Suurimmat meriittinsä Toivola keräsi Porissa, jossa hän käskytti Ässät hopealle keväällä 2006. Tuon hopean jälkeen Toivola siirtyi Ässien paikalliskilpailijan Lukon peräsimeen.

Toivolan aisapareina jatkavat Pelicansin nykyiset valmennustiimin jäsenet Pasi Räsänen ja Pasi Nurminen.

– Toivola oli ykkösvaihtoehtomme ja ainoa valmentaja kenen kanssa neuvottelimme. Räsäsen ja Nurmisen jatkosopimukset olivat tärkeä osa kokonaisuutta. He ovat olleet tärkeässä roolissa viime vuosien kehityksessä, Pelicansin toimitusjohtaja Ilkka Kaarna sanoi.

Samalla Pelicans tiedotti tehneensä vuoden mittaiset jatkosopimukset hyökkääjä Leo Komarovin sekä maalivahti Tommi Nikkilän kanssa.

– Komarov on noussut lahtelaisyleisön suureksi suosikiksi ja hän on todellinen taistelija. Nikkilä taas on osoittanut olevansa voittava maalivahti ja antanut torjunnoillaan joukkueelle mahdollisuuden voittoon illasta toiseen. Molemmat ovat tärkeitä palasia ensi kauden joukkueessa, Kaarna kehuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle