TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Mika Suoraniemi vahvistamaan Vaasan Sportia

MESTIS / Uutinen
TPS:n hopeajoukkueen laitahyökkääjä Mika Suoraniemi siirtyy yhden vuoden mittaisella sopimuksella Vaasan Sportin riveihin.

24-vuotias voimalaituri voitti viime kaudella TPS:n paidassa SM-hopeaa ja plakkarissa on myös Mestiksen hopea vuodelta 2001. Uran aikana Suoraniemi on pelannut myös 33 juniorimaaottelua ja voittanut lukuisia nuorten SM-mitaleita. Suoraniemen sopimus on yksivuotinen.

- Tunnen Tamin ja arvostan häntä valmentajana sekä kiekkolegendana. Uskon että voin hankkia suuremman roolin vakavasti liigaan tähtäävässä Sportissa ja kehittyä varsinkin kiekollisessa pelaamisessa. Sportissa pelaa myös monia entisiä pelikavereita. Vaasa on hieno merenrantakaupunki ja itselläni on siellä myös sukulaisia. Divarivuosilta muistuu mieleen myös inhottavan kiva faniporukka, kertoo aamupäivällä puhelimitse tavoitettu Suoraniemi.

Juhani Tamminen ei säästele verbejä ja adjektiiveja kuvaillessaan Suoraniemeä. Onhan Mika miehen tuttu jo pikkipojasta alkaen, Mikan isä Seppo on Tammisen monivuotinen pelikaveri.

- Tarvitsimme liigatason karvaajan, joka pystyy tarvittaessa maalintekoon. Hänessä on ainesta melkoiseen tasonnostoon. Mika osuu 110% meidän hakemaamme pelaajaan. Hän on räjähtävä karvaaja ja tilannenopeus on maan huippujen tasolla. Jukka Koivun kanssa pääsimme ymmärrykseen. TPS:ssä on huipputason harjoittelumahdollisuudet, mutta se ei riitä. Meillä on tarjota isoa roolia myös kiekollisessa pelissä. Nyt meillä on laituriarsenaali sillä tasolla mitä tällä tasolla joukkueeseen voi vaatia, Tamminen kiteyttää Suoraniemen ja Sportin välistä tilannetta.

Suoraniemelle ollaan tuomassa Tammisen sanoin myös vastuuta joukkueen johtajuudesta. Yhdessä Jokeri-organisaatiosta tulleen Teemu Sainomaan kanssa, Suoraniemellä on velvoitteita myös kasvatuksellisessa mielessä.

- Näiden herrojen täytyy näyttää meidän nuorille pelaajille miten valmistautuu ja harjoittelee pelaaja, joka on taistelemassa mestaruudesta joka vuosi. Tällaista voittamisen kulttuuria täytyy tulla myös pelaajilta. Tämän takia Mikan ja Teemun kaltaiset pelaajat tulevat olemaan tärkeitä osia joukkueessa.

Sportin ulkomaalaispelaajan metsästys ei sensijaan vielä ratkennut. Sport siirtyy jäälle 26.7. ja tuolloin Tammisen mukaan joukkueella on enemmän informoitavaa "maailmanluokan sentterin" tilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle