Mika Strömberg palaa Jokereihin

LIIGA / Uutinen
Jokeri-ikoni Mika Strömberg palaa muutaman vuoden tauon jälkeen narripaitaan. Strömbergin sopimus kattaa loppukauden. Syyskaudella KalPassa pelanneen, 37-vuotiaan puolustajan paluu tietää Mika Rontin jokeriuran päättymistä. Myös Tapparasta vuokralla olleen Atte Pentikäisen jokeriaika on ohi.

Mika Strömberg on Jokereiden historian kaikkien aikojen tehokkain puolustaja. Tehokas Strömberg on ollut myös syyskaudella, sillä KalPan paidassa syntyivät 26 ottelussa tehot 2+15.

- Tässä siirrossa pelaajalla itsellään oli kova halu tulla Jokereihin, Jokerien toimitusjohtaja Matti Virmanen kertoo.

Edellisen kerran Strömberg pelasi Jokereissa kaudella 2002-2003. Tuolloin 45 ottelussa puolustaja nakutti tehot 2+14. Ensimmäisen kerran Strömberg veti Jokerien edustusjoukkueen peliasun päälleen jo kaudella 1987-1988, jolloin helsinkiläiset pelasivat ykkösdivisioonassa.

Takavuosina Jokerien kakkosvalmentaja Waltteri Immosen pakkiparina luutinut Strömberg on voittanut Jokereissa muun muassa neljä liigamestaruutta. Stömberg kuului myös vuonna 1995 maailmanmestaruuden voittaneeseen leijonaryhmään.

Strömberg pelaa Jokereissa tutulla pelinumerollaan 26. Se tietää Marko Kauppisen pelinumeron vaihtumista. Kauppinen jatkaa loppukauden numerolla kymmenen.

Loukkaantumisiin etsitään lisää tilkettä

Mika Strömbergin siirtyminen narripakkaan tuo helpotusta joukkueen pahalle loukkaantumistilanteelle. Lisää miehiä on luvassa kehiin viimeistään joulun jälkeen, kun puolustaja Marko Tuulola ja hyökkääjä Jyrki Louhi palaavat kaukaloon. Puolustaja Mikko Kuparinen ja hyökkääjät Petri Varis sekä Jani Rita parantelevat itseään noin helmikuun puoliväliin saakka.

Toimitusjohtaja Virmanen ei ole huolestunut siitä, että kaikkien pelaajien ollessa terveenä, osa laatupelaajista jää väkisinkin pieneen rooliin.

- Me koitamme saada sellaisen joukkueen, että sillä voidaan pelata pitkälle kevääseen, Virmanen visioi.

Jokerien verkot ovat vesillä myös lisähankitojen varalle. Vahvistusta kaivataan hyökkäyspäähän.

- Jos oikein hyvä mies jostain löydetään, niin se otetaan. Emme ole rajanneet sitä, mistä sellaista pelaajaa haetaan, mutta jos sopiva löytyy, mahdollisuus sopimuksen tekemiseen on, Virmanen valottaa.

Jokerien ulkomaalaiskiintiö on tällä hetkellä täysi. Joukkueeseen vasta HPK:sta siirtynyt kanadalaispuolustaja Cole Jarrett on koeajalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle