Mika Pietilä Hämeenlinnaan

LIIGA / Uutinen
Akuuttia maalivahtipulaa Joni Puurulan toipumisen venymisen vuoksi potenut HPK on löytänyt etsimänsä. Mies on jo ennaltaan tuttu hämeenlinnalaisille, Mika Pietilä. Ilves-kasvatti pelasi HPK:ssa kolme kautta, ja esitti parhaat otteensa Kerhon viedessä pronssimitalit keväällä -97 Pietilän torjuessa upeasti kauden viimeisessä ottelussa. Kahden menestyksekkään Ranskan kauden jälkeen Pietilä palasi Suomeen ja Ilvekseen, jossa hän on kantanut torjuntavastuun viimeiset puolitoista kautta.

Pietilä olisi joutunut Tampereella jäämään luukkumiehen rooliin Ilveksen hankittua maaliansa tilkkimään kanukkivahti Bruce Racinen. Pietilän ja hänen agenttinsa mielestä tämä ei kuitenkaan olisi ollut hyvä ratkaisu kokeneen vahdin uran kannalta, joten Pietilä kaupattiin eteenpäin. Alunperin Ilveksen suunnitelmissa oli etsiä Juha Pitkämäelle uutta seuraa ja pitää Pietilä Racinen kakkosmiehenä, mutta koska mies ei tästä roolista ollut kiinnostunut, niin kauppa oli tamperelaisseuran kannalta järkevin ratkaisu.

HPK:n ykkösvahtina koko alkukauden pelanneen Zdenek Smidin pelissä oli pitkän rupeaman jälkeen havaittavissa väsymisen merkkejä - sekä henkisellä että fyysisellä puolella. Pietilällä on kuitenkin edessään kunnollinen haaste, mikäli hän aikoo Smidin syrjäyttää ykkösvahdin tontilta. Muutamista helposti maalin perukoille luiskahtaneista osumista huolimatta nuori tsekki on erittäin hyvä veskari, muuten HPK ei sarjataulukossa keikkuisi kärkipäässä. Smidillä piti alunperin pätevä tuuraja, sillä Joni Puurulan piti paikata nuorta tsekkiä tarpeen vaatiessa. Kakkosvahdin hankinta tuli kuitenkin ajankohtaiseksi, kun Puurulan sairasloma venyi venymistään. Nuorukaisen toipumisaikataulu salmonellaa seuranneesta tulehduksesta on vielä täysin hämärän peitossa. Yksityiskohtia Pietilän ja HPK:n sopimuksesta ei ole tiedossa. Tilanne mutkistunee vielä siinä vaiheessa, kun Puurula saadaan lasaretista takaisin ruotuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle