Mika Pietilä Englantiin

LIIGA / Uutinen
HPK:n ja Ilveksen riveissä viime kaudella torjunut Mika Pietilä siirtyy brittiliigan Nottingham Panthersien riveihin.

Pietilän viime kausi oli hyvin tapahtumarikas. Ensin toimipaikkana oli Ilveksen ykkösvahdin rooli edellisen kauden tapaan, mutta Bruce Racinen hankinta joukkueeseen ajoi Pietilän seurasiirtoon. Suuntana oli Hämeenlinna, jossa "Body" puolestaan syrjäytti tsekkivahti Zdenek Smidin. HPK:n paidassa Pietilän peliotteet olivat varmaa perustasoa, ja hän lähti pudotuspeleihin hämeenlinnalaisten mitalitoiveet harteillaan. Mikan kausi kuitenkin päättyi ennen aikojaan, kun jo ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Ilveksen Kalle Mattila kaatui Pietilän päälle ja hänen olkapäänsä meni sijoiltaan. Pietilä joutui seuraamaan sivusta Pallokerhon jännittävää play-offs-rupeamaa Joni Puurulan torjuessa HPK:n pronssille.

Pietilä pelasi ensimmäiset liigaottelunsa kaudella 95-96 HPK:n paidassa. Tosin jo kaudella 92-93 Pietilä oli neljässä Ilveksen ottelussa porttivahtina. Mikalla on jo aiempaa kokemusta eurooppalaiskaukaloista, sillä alla on kaksi kautta Ranskan liigassa. Pietilä valittiin molemmilla kausilla Ranskan liigan parhaaksi maalivahdiksi. Ensimmäisellä kaudella Pietilän joukkue HC Reims oli hopealla ja jälkimmäisellä Pietilä voitti joukkueen kanssa maan mestaruuden.

Panthersien valmentaja Paul Adey oli todella innoissaan saadessaan kokeneen suomalaisen joukkueeseensa mukaan. "Olemme selvittäneet Mikan taustoja paljon ja pitäneet kaikesta mitä olemme kuulleet. Hän on kokenut ammattilainen ja tekee joukkueestamme paremman. Meillä on korkeat toiveet häntä kohtaan, ja toivomme että hänestä tulee yksi liigan parhaista maalivahdeista - ellei paras", kertoi Adey "Bodyyn" kohdistuvista odotuksista.

Myös Nottinghamin GM Gary Moran luotti siihen, että hän on onnistunut naaraamaan siirtomarkkinoilta todellisen huippuveskarin. "Jotta maalivahti voi olla SM-liigassa huippujoukkueen ykkösvahtina, täytyy hänen olla yksi parhaista. Mikalla on hyvät tilastot liigasta, jossa jokaisella hyökkääjällä on todellinen tykkilaukaus. Pietilän mukaan hän ei malta odottaa, että pääsee pukemaan päälleen kultamustan pelipaitamme, ja tuollaisesta asenteesta me pidämme. Hän kertoi meille, että hän etsi jotain hieman erilaista haastetta ja tilaisuus liittyä meidän joukkueeseemme tuli juuri oikeaan aikaan. Häntä on kuvailtu teknisesti häikäisevän hyväksi", kommentoi Moran omalta osaltaan Pietilän sopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle