Mika Noronen syvensi Bostonin alamäkeä

NHL:ssä pelattiin 12 ottelun kierros, johon mahtui hattutemppu ja pari yllätystä. Suomalaisnimi oli Mikko Koivu, joka saalisti kolme syöttöpistettä. Myös maalivahdit Mika Noronen ja Antero Niittymäki kunnostautuivat.

NY Rangers - Carolina 4-3

Kierroksen ainoassa iltapäiväottelussa Rangers meni johtoon avauserässä Martin Strakan maalilla. Muut avauserän maalit merkittiin Eric Staalille ja Michael Nylanderille, vaikka jälkimmäinen olikin Aaron Wardin tekemä oma maali. Nilkkavaivoista kärsinyt Nylander oli muutenkin pelipäällä, sillä hän syötti kolme muuta kotijoukkueen osumaa.

Petr Prucha ja Michal Rozsival veivät Rangersin jo 4-1-johtoon. Carolina nousi kolmannessa erässä maalin päähän, mutta tasoitukseen paukut eivät riittäneet. Rangers voitti ottelun aloitukset peräti 42-21.

Ottawassa riittää ratkaisuvoimaa

Ottawa - New Jersey 5-4

Ottawan ykkösketjulla oli hiukan vaisumpi ilta, mutta se ei haitannut. Daniel Alfredsson jäi pisteittä, mutta Dany Heatley sai yhden syöttöpisteen. Hän on tehnyt pisteen jokaisessa kauden ottelussa.

Maalinteon aloitti Mike Fisher, mutta New Jersey tasoitti Barry Tallacksonin ensimmäisellä NHL-maalilla. Chris Neil ja Brian Gionta tekivät maalin mieheen, ennen kuin Ottawa näytti ratkaisevan pelin kolmella peräkkäisellä maalilla, joista vastasivat Jason Spezza, Brian McGrattan ja Mike Fisher. Myös McGrattanille maali oli NHL-uran ensimmäinen.

New Jersey nousi vielä taisteluun, kun John Madden ja Grant Marshall onnistuivat maalinteossa. Peli oli kaikesta huolimatta Senatorsin hallintaa, ja Martin Brodeur joutuikin torjumaan 37 kertaa.

- Elleivät he jo sitä ole, heidän pitäisi olla paras joukkue kauden lopussa, kehui Brodeur vastustajaa.

Alun onnekkuus ja Kölzig takasivat voiton

Montreal - Washington 1-5

Olaf Kölzig torjui 43 kertaa ja joutui päästämään vain Michael Ryderin laukauksen maaliin. Hyvän maalivahtipelin lisäksi voittoon tarvitaan myös maalintekoa, ja sen Washington aloitti onnekkaasti.

Kiekko kimposi laidasta maalille, ja Yann Danis potkaisi sen vahingossa omaan maaliin. Merkinnän maalista sai Brian Sutherby. Toinen maali syntyi, kun Brian Willsie yritti syöttää Matt Pettingerille. Mathieu Dandenault katkaisi syötön, mutta ohjasi kiekon ohi Danisin.

Muista Caps-maaleista vastasivat Brooks Laich, Chris Clark sekä Sutherby. Montreal vaihtoi maalivahtia 0-4-tilanteessa.

San Josella taas musta alku

San Jose- Phoenix 3-4 rl.

Läntisen konferenssin keskikasti on tasainen, eikä San Josen ja Phoenixin peli tilannetta muuttanut, sillä pelissä jaettiin pisteitä molemmille joukkueille. Phoenix venyi voittoon rangaistuslaukauksilla. Ratkaisevan maalin upotti kesken kauden hankittu veteraanilaituri Geoff Sanderson. San Joselle tappio oli jo viides putkeen.

Phoenix avasi pelin vahvasti ja teki kaksi nopeaa maalia vajaan minuutin sisällä, kun peliä oli takana muutama minuutti. Ensin verkkoa Jevgeni Nabokovin takana heilutti Mike Comrie, sitten Ladislav Nagy. Kotijoukkue kavensi toisen erän alussa ylivoimalla. Maali merkittiin Patrick Marleaulle. Kuitenkin heti perään Dave Scatchard vei vieraat taas kahden maalin karkumatkalle. Scatchard tuli Phoenixiin vasta perjantaina.

San Jose tuli tasoihin kolmannessa erässä, kuten sillä on kauden ajan ollut tapana. Wayne Primeau osui ensin ylivoimalla ja Tom Preissing tasoitti pelin erän puolivälissä. Jatkoajalla San Jose pelasi ylivoimalla, mutta ei onnistunut.

San Josen päävalmentaja Ron Wilson sanoi pelin jälkeen, että ei enää aio korostaa joukkueelleen pelin alkujen tärkeyttä, koska sanoma ei mene perille.
- Kyseessä on varmasti joku henkinen lukko, Wilson pohti.

Demitra sankari hattutempulla

Los Angeles- Colorado 4-3

Kalifornian ykkösjoukkue jatkoi mainioita otteitaan kukistamalla Kalliovuorten kingit. Pahiten vieraita kuritti Pavol Demitra, joka teki hattutempun. Demitra on tällä hetkellä lännen paras pistemies. Coloradon Pierre Turgeon yritti vastata Demitran tehoiltaan ja kasasikin tehot 2+1, mutta toisaalta veteraanisentteri otti jäähyn, jonka aikana Demitra teki voittomaalin.

Alex Tanguay vei Coloradon avauserässä ylivoimalla johtoon. Demitra vastasi kuitenkin alivoimamaalilla ja erän päätteeksi Sean Avery vei kotijoukkueen johtoon. Toisessa erässä Turgeon tasoitti pelin. Kolmannessa erässä Demitra iski taas, mutta Turgeon vastasi. Kun peliä oli jäljellä vajaat neljä minuuttia, Demitra viimeisteli hattutemppunsa ja varmisti kotijoukkueen voiton.

David Aebischer palasi pelissä Coloradon maalille, mutta Mathieu Garon nousi vastapäädyssä paremmin esille. Garon torjui 34 kutia, kun Aebischer sai kiinni 21 vetoa. Neljä eri pelaajaa on tehnyt tällä kaudella Kingsille hattutempun.

Bourque kuritti kotikaupunkinsa joukkuetta

Edmonton- Chicago 3-4

Chicago jatkoi nousukiitoaan Edmontonissa kukistamalla kotijoukkueen edmontonilaispelaajan voimin. Kotikaupungissaan pelannut Rene Bourque teki kaksi maalia Jussi Markkasen selän taakse. Chicagon maalilla Craig Anderson torjui 33 vetoa. Edellisiltana Chicago kukisti toisen albertalaisjoukkueen, Calgaryn. Chicago on voittanut kuudesta viime pelistään viisi.

Avauserässä kumpikin joukkue teki maalin. Toisessa erässä Mark Bell teki kuudennen osumansa viidessä pelissä ja Martin Lapointe teki vielä 3-1-maalin. Kolmannessa erässä Rene Bourque teki illan toisen osumansa. Silloin Oilers vaihtoi maalivahtia. Markkasen tilalle luisteli Mike Morrison. Edmontonin takaa-ajo alkoi heti. Jarret Stoll iski kavennusmaalin ylivoimalla. Marty Reasoner teki Oilersin kolmannen maalin.

Mikko Koivu tehokkaana Zholtokin muistoillassa

Minnesota- Nashville 4-2

Minnesotassa päähuomion vei viime kaudella kesken pelin kuollut latvialaispelaaja Sergei Zholtok, jonka muistoa kunnioitettiin, kun miehen kaksi entistä joukkuetta kohtasi. Itse pelin sankariksi nousi AHL:stä nostettu puolustaja Kurtis Foster, joka jatkoi pistetehtailuaan myös ylemmällä sarjatasolla. Foster teki maalin heti vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Osuma syntyi, kun Nashvillen pelaaja ohjasi Fosterin vedon maaliin.

Stephane Veilleux vei kotijoukkueen avauserässä kahden maalin johtoon, kunnes Paul Kariya kavensi ylivoimalla. Ottelun puolivälissä Foster lämäsi illan toisen maalinsa. Marek Zidlicky kavensi pelin ylivoimalla. Brian Rolston kuitenkin varmisti kotivoiton osumalla jälleen ylivoimalla.

Mikko Koivu keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä. Myös Kimmo Timonen sai lisää tehomerkintöjä, hän sai yhden syöttöpisteen. Ottelun jälkeen Minnesotan valmentaja Jacques Lemaire kehui joukkueen esittäneen harjoituksissa päävalmentajaa miellyttäneitä otteita, mutta pelin alku pelotti kokenutta käskijää.
- Pelkäsin todella, miten seremoniat vaikuttavat. Jos katsoin itse videota Zholtokista viisi sekuntia, se alkoi tuntua, Lemaire herkisteli.

Blues pienessä voittoputkessa

Detroit- St. Louis 2-3

Jumbo kukisti kärkijoukkueen. St. Louis Blues hävisi ensin 11 kertaa putkeen, mutta aloitti uuden elämän voittamalla Columbuksen, ja nyt kaatui Detroit, kun moottorikaupungin omat koirat purivat. Entinen Red Wings-pelaaja Mike Sillinger teki maalin Bluesille, ja Detroitista kotoisin oleva Doug Weight onnistui myös iskemällä voittomaalin. Lisäksi maalin makuun vierasjoukkueesta pääsi agitaattori Jamal Mayers. Iso tekijä voitossa oli myös maalivahti Curtis Sanfordilla.

Maalittoman avauserän jälkeen vieraat avasivat maalinteon. Mayersin maali oli miehen seitsemäs, jolla tilastolla hän johtaa Bluesin sisäistä pörssiä. Mikael Samuelsson tasoitti pelin samassa erässä. Kolmannessa erässä Sillinger ja Weight maalasivat, ennen kuin Brendan Shanahan kavensi loppuhetkillä.

Floridalle 11. tappio putkeen

Florida- NY Islanders 3-5

Floridan tappioputki venyi taas. Miamilaisjoukkue on hävinnyt nyt 11 peliä putkeen. Enää ei apua tullut edes huippuvahti Roberto Luongolta, vaan Islanders iski viisi maalia 28 vedolla. Ottelu ratkesi kolmannessa erässä, kun Islanders teki 3-1- ja 4-1-maalit 17 sekunnissa. Oleg Kvasha ja Shawn Bates iskivät maalit. Muutaman minuutin kuluttua Mark Parrish iski vieraiden viidennen maalin.

Gary Roberts ja Olli Jokinen onnistuivat kolmannessa erässä kaunistelemaan loppulukuja, mutta todenteolla ei Panthers päässyt taistelemaan voitosta. Avauserässä Florida käväisi johdossa Kristian Huseliuksen maalilla, mutta Miroslav Satan tasoitti. Shawn Bates teki illan kahdesta osumastaan ensimmäisen viedessään Islandersin ensimmäisen kerran johtoon.

Olli Jokinen laukoi ahkerasti ja keräsi tehot 1+1. Kapteenina Jokisella on kuitenkin paljon tekemistä panttereiden saamiseksi takaisin raiteilleen.

Philadelphia piti johtonsa

Pittsburgh- Philadelphia 3-6

Kiihkeät kamppailut Pittsburghin ja Philadelphian kesken jatkuvat runsasmaalisina. Tällä kertaa Philadelphia teki kolmannen erän alussa ratkaisevat maalit, ja Antero Niittymäki torjui Pittsburghin hyökkäyksen lähentelyt sen jälkeen. Philadelphia pääsi voittojen makuun jatkamalla vakuuttavia vieraspelejä. Sen sijaan kotona ei ole viime aikoina kulkenut. Joukkue hävisi juuri muun muassa Atlantalle ja Pittsburghille.

Ottelu noudatti pitkään sitä kaavaa, että Philadelphia teki johtomaalin, johon Pittsburgh sitten vastasi. Taika katkesi vasta kolmannen erän alussa, kun Jeff Carterin maalin jälkeen seuraavan osuman teki Michael Handzus.

Ensimmäisessä erässä maalinteossa onnistuivat Simon Gagne ja Sidney Crosby. Toisessa erässä Mike Richards vei Phillyn johtoon ennen Zigmund Palffyn tasoitusta. Gagnen illan toinen syntyi alivoimalla, mutta Erik Christensen tasoitti ylivoimalla. Carterin ja Handzusin maalien jälkeen Mike Knuble teki loppuluvut tyhjiin.

Rauhallinen ilta Torontossa

Toronto- Atlanta 5-1

Joukkueiden kohtaaminen alkukaudesta muuttui väkivaltaiseksi sen jälkeen, kun Leafs oli karannut tavoittamattomiin. Silloin lopputulos oli 9-1. Toronto oli nytkin koko ajan potkun Atlantaa edellä, mutta sekä väkivallalta että nöyryyttämiseltä säästyttiin. Ainoastaan Wade Belak ja Eric Boulton ottelivat illan raskaan sarjan mestaruudesta, mutta se oli odotettuakin.

Kotijoukkueen tähdet olivat 2+1-tehot kasannut Alex Ponikarovsky ja 1+2-saldon saalistanut tehopakki Bryan McCabe. Toronto vei avauserän laukaukset 13-2 ja iski kolme maalia Adam Berkhoelin selän taakse. McCabe keräsi illan tehopisteensä jo avauserässä. Maalinteon aloitti Alexander Steen vajaan minuutin pelin jälkeen.

Atlantan ainoan maalin iski Ilja Kovaltshuk ylivoimalla avauserän lopussa, mutta Alex Ponikarovsky hautasi Atlantan haaveet tekemällä toisessa erässä kaksi maalia.

Noronen torjui Bostonin nurin

Boston- Buffalo 2-3

Mika Noronen pääsi vihdoin tolppien väliin ja auttoikin Buffaloa syventämään Bostonin alamäkeä. Norosen tarvitsi torjua vain 20 vetoa, niin sekaisin on Bostonin peli juuri nyt. Ottelun ratkaisi Henrik Tallinder. Ruotsalaispakki maalasi, kun peliaikaa oli jäljellä nelisen minuuttia. Buffalon voitto oli kolmas peräkkäin, Boston on hävinnyt viisi putkeen. Kotiyleisö buuasi omilleen pelin jälkeen. Boston on voittanut vain yhden kymmenestä pelistään oman divisioonan joukkueita vastaan. Mikäli sama tahti jatkuu, ei joukkueella ole asiaa pudotuspeleihin.

Buffalo meni avauserässä johtoon Ales Kotalikin maalilla. Toisen erän alussa Joe Thornton tasoitti ylivoimalla. Daniel Briere vei vieraat samassa erässä uudestaan johtoon, mutta P.J. Axelsson tasoitti, kun erää oli jäljellä enää joitain sekunteja.