TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Mika Norja Jatkoajan valinta syyskuun Mestis-pelaajaksi

MESTIS / Uutinen
Jatkoajan Mestis-toimitus valitsi syyskuun parhaaksi pelaajaksi Kiekko-Vantaan maalilla kautensa upeasti aloittaneen Mika Norjan.

Lohipaitojen ykkösmaalivahti Mika Norja pelasi syyskuun aikana neljä ottelua, joista mukaan tarttui kolme voittoa. Kuukauden kohokohta oli Norjan Mestis-uran ensimmäinen nollapeli Sportia vastaan, mutta voittojen lisäksi myös tappioon päättyneessä SaPKo-ottelussa Norja oli joukkueensa parhaimmistoa. Vakuuttavien otteiden lisäksi myös tilastot puhuvat Norjan puolesta, sillä 25-vuotiaan maalivahdin torjuntaprosentti 95.8 % on sarjan paras.

Viime syksynä Norja aloitti kautensa Rovaniemellä, mutta siirtyi kesken kauden sarjatasoa alemmas Suomi-sarjajoukkue Kiekko-Laserin riveihin. Torjuntaprosentti 91.04 % oli Suomi-sarjan kolmanneksi paras ja kausi päättyi nousujuhliin. Viimeisessä pelissä, maukkaasti juuri RoKia vastaan, Norja valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, kun Kiekko-Laser voitti ottelun 4-2-lukemin nousten samalla Mestikseen.

Peittävä ja isokokoinen Norja oli jo kaudella 2008–2009 yksi Suomi-sarjan parhaista maalivahdeista, mutta nuorta kassaria pidettiin liian ailahtelevaisena Mestis-tasolle. Viime kauden alku Rovaniemellä ei sujunutkaan kovin ruusuisesti. Kesän aikana Norja oli koeajalla myös Kouvolassa, mutta miehen itsensä ja Kiekko-Vantaan onneksi pelipaikka löytyi lohipaidasta.

Kuukauden pelaajasta äänestettäessä SaPKon Jesper Piitulainen tarjosi Norjalle kovan haasteen, mutta loistavasti kautensa aloittanut 19-vuotias hyökkääjä jäi täpärästi toiseksi.


Mika Norja esiintyi K-Vantaan maalilla vakuuttavasti syyskuun aikana.
Anette Naroma - http://anskun.net

» Lähetä palautetta toimitukselle