Miikka Kiprusoffille nollapeli

Yön kierroksella pelattiin kahdeksan ottelua. San Jose otti tärkeät pisteet Edmontonilta, Nashville ratkaisi jatkoajalle. Calgaryssa nähtiin vain yksi maali, Buffalossa ja Detroitissa vietettiin maalikarkeloita. Columbus voitti Phoenixin yhdeksän maalin ottelussa.

Columbus – Phoenix 5-4

Columbus karkasi avauserässä kahden maalin johtoon Rick Nashin ja Jan Hrdinan osumilla. Toisen erän alussa Nikolai Zherder lisäsi johdon jo kolmeen maaliin ennen Phoenixin heräämistä. Ennen erätaukoa Coyotes tuli maalin päähän Geoff Sandersonin ja Derek Morrisin maaleilla. Morrisin maali syntyi alivoimalla.

Kolmannessa erässä Blue Jackets lisäsi johdon jälleen kolmeen maaliin. Ensin osui Mike Rupp ajassa 45.40 ja vain 28 sekuntia myöhemmin verkkoja heilutti Jason Chimera. Phoenix nousi viimeisellä kymmenminuuttisella vielä maalin päähän Mike Comrien ja Dave Scathardin maalien myötä. Tasoihin asti kiri ei kuitenkaan riittänyt.

-Oli mukavaa saada viisi maalia eri kavereilta. On hienoa saada kaikilta hyvä työpanos, kommentoi voittomaalin iskenyt Jason Chimera.

Huet torjui Bostonin

Boston – Montreal 0-3

Montrealin Christobal Huet pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä, kun Montreal kävi hakemassa pisteet Bostonilta. Nollapelin eteen Huetilta vaadittiin 28 torjuntaa.

Maalinteossa Montrealilta onnistuivat Aleksei Kovalev, Sheldon Souray ja Thomas Plekanec. Saku Koivu sai syöttöpisteen Sourayn ylivoimaosumaan.

Sergei Samsonovin kauppaaminen Edmontoniin kaiversi Glen Murrayn mieltä ottelun jälkitunnelmissa:

-Hän oli suuri voimavara hyökkäyksellemme ja hänen menettämisensä tilanteessa, jossa joukkueella on maalinteko-ongelmia haavoittaa joukkuetta.

Saku Koivu, Mtl, 0+1, +/-0, 2 laukausta, 14:47

Sabres ja Lightning maalijuhlissa

Buffalo – Tampa Bay 8-5

Buffalo ja Tampa Bay takoivat verkkoihin yhteensä 13 maalia. Ottelun ratkaisut nähtiin vasta viimeisellä kympillä, jolle lähdettiin tasatilanteessa 5-5. Tomas Vanek viimeisteli ottelun voittomaalin Buffalolle ajassa 50.38, jonka jälkeen Derek Roy onnistui vielä kahdesti. Jälkimmäinen Royn maaleista syntyi Tampan yrittäessä ilman maalivahtia. Roy teki Buffalon neljännen maalin, joten saldoksi tuli hattutemppu.

-On mukavaa onnistua maalinteossa nyt. Alkuvuodesta en onnistunut maalaamaan kovin usein, kommentoi hattutempun iskenyt Roy.

Toni Lydman, Buf, 0+0, +3, 1 laukaus, 21:36

Teppo Numminen, Buf, 0+1, +1, 1 laukaus, 21.42

Detroit kuritti Los Angelesia

Detroit – Los Angeles 7-3

Myös Detroitissa nähtiin runsasmaalinen ottelu, kun kotijoukkue Detroit nappasi 7-3-voiton Los Angelesista. Ottelun avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä onnistuttiin kuusi kertaa. Päätöserään lähdettiin näin ollen Detroitin johtaessa 4-2.

Päätöserän puolivälin tienoilla Lubomir Vishnovsky nosti Kingsin maalin päähän. Jason Williamsin maali vei Red Wingsin jälleen kahden maalin johtoon. Tomas Holmström ratkaisi ottelun ajassa 58.55 pistäessään kiekon tyhjään maaliin. Seitsemän sekuntia ennen päätössummeria Detroitin ylivoimapeli jauhoi vielä yhden osuman.

Budaj ja Laaksonen Avalanchen ratkaisijoina

Chicago – Colorado 1-2

Coloradon maalivahti Peter Budaj pelasi vahvasti Coloradon kaataessa Chicagon. Budaj torjui 27 kertaa ja päästi vain yhden kiekon selkänsä taakse.

Voittomaalin Coloradolle iski Antti Laaksonen, jolle osuma oli kauden neljästoista.

Maalivahti Budaj huokui tyytyväisyyttä taiston tauottua:

-Olen tyytyväinen itseeni tällä hetkellä. Minulla on mahdollisuus pelata niin paljon kuin ansaitsen ja saan näyttää kykyni kääntää otteluita voitoksi.

Calgaryn Daymond Langkow ainoa maalintekijä

Calgary - Dallas 1-0

Calgaryssa ei maaleilla mässäilty. Ottelun ainoa osuma nähtiin jo ensimmäisessä erässä, kun Daymond Langkow onnistui yllättämään Stars-maalia vartioineen Marty Turcon.

Flamesin maalilla Miikka Kiprusoff venyi 39 torjuntaan, Turcon oli tyytyminen 23:een.

Calgaryn vahva alivoimapeli oli tärkeässä roolissa, joukkue onnistui tappamaan seitsemän Dallasin ylivoimaa.

Vancouver - Nashville 2-3ja

Vancouverissa kotijoukkueen Anson Carter avasi maalihanat toisessa erässä. Steve Sullivan yv-osuma toi vieraat tasoihin kolmannessa erässä. Henrik Sedin siirsi isännät uudelleen johtoon, mutta jälleen astui Steve Sullivan esiin, ja nosti Nashvillen tasoihin.

Normaalilla peliajalla ei nähty ratkaisua, mutta jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin kuusi sekuntia, kun David Legwand sinetöi vieraille 2-3-jatkoaikavoiton.

Jarkko Ruutu, Van, 0+0, +/- 0, 1 laukaus, 14:08

Sharks otti tärkeän voiton Oilersista

San Jose - Edmonton 5-2

Playoff-paikkaa jahtaava Sharks sai vieraaksen Edmontonin, yhden päävastustajistaan. Päätöserään lähdettiin 2-2-tasatilanteesta, kun maalinteossa olivat onnistuneet Sharksin Milan Michalek ja Patrick Marleau, sekä Oilersin Jarrett Stoll ja Raffi Torres.

Kolmas erä oli täydellisesti isäntien. Joe Thornton vei ensin hailauman 3-2-johtoon, ja Steve Bernier iski vielä kahdesti, loppunumerot 5-2.