Miikka Kiprusoff teki sopimuksen Sharksien kanssa

NHL / Uutinen
San Jose Sharksin toinen suomalaismaalivahti Miikka Kiprusoff teki jatkosopimuksen joukkueensa kanssa. Miikka jatkaa Evgeni Nabokovin ykkösmaalivahdin paikan tavoittelua yhdessä Vesa Toskalan kanssa.

Sharksien managerilla Doug Wilsonilla oli kiireinen päivä, ja siihen kuului osana myös Miikan sopimuksen julkistaminen. Viime kaudella Kiprusoffin piti hätyytellä ykkösmaalivahdin paikkaa oikein tosissaan, kun Nabokov istui sopimusneuvotteluiden takia sivussa. Toisin kuitenkin kävi, ja Miikka menetti ehkä jo osittain kakkosmaalivahdin paikkansa loistavia otteita esittäneelle Toskalalle. Ensi kauteen kuitenkin lähdetään, mahdollisia seuravaihdoksia lukuunottamatta, taas samoista asetelmista sopimus- ja waiver-kelpoisuussyistä.

Viime kaudella "Kipper" pelasi 22 ottelua joissa tuli viisi voittoa ja 14 tappiota maalikeskiarvon ollessa 3,25. Kiprusoffin kausi päättyi polvivammaan maaliskuussa. Turun Palloseuran kasvatin NHL-ura on uuden sopimuksen aikana käännekohdassa, sillä nyt nuoren Kiprusoffin on otettava seuraava askel urallaan. Mennyt kausi oli askel taaksepäin, joten tulevalla kaudella olisi otettava kaksi eteenpäin - varsinkin kun Ilves-lähtöinen Toskala kyttää Kiprusoffin pelipaikkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle