Miettinen nousi ratkaisijaksi, Jussi Timonen debytoi

NHL / Uutinen
Maanantain NHL-kierroksen suomalaisnimi oli Dallasin Antti Miettinen. Myös Joni Pitkänen kunnostautui pistetehtailussa, muttei pystynyt auttamaan joukkuettaan voittoon. Buffalo Sabres taas osoitti, että joskus yksi eräkin voi riittää voittoon.

Edellisissä neljässä ottelussa Dallas Starsin Antti Miettinen oli jäänyt maaleitta, vaikka laukauksia maalia kohti oli kertynyt 18 kappaletta. Maanantainakin Miettinen ehti kokeilla Peter Budaj'n virettä neljä kertaa ennen kuin kiekko löysi tiensä yli maaliviivan. Onnistuminen tuli tärkeään paikkaan, sillä Miettisen maalilla Stars otti arvokkaan 5-4-kotivoiton Colorado Avalanchesta.

Vieraat aloittivat ottelun vauhdilla. Ennen kuin pelikello oli tikittänyt seitsemän minuuttia, Marek Svatos oli jo ohittanut tulokasvahti Mike Smithin kahdesti. Dallas nousi kuitenkin ennen avauserän päättymistä tasoihin Brenden Morrow'n maaleilla.

– Meni muutama minuutti ennen kuin pääsimme liikkeelle. Sitten Brenden teki kaksi tärkeää maalia, kertasi Stars-valmentaja Dave Tippett avauserän tapahtumia.

– Teimme muutamia virheitä, mutta Brendenin johdolla nousimme mukaan peliin.

Morrow koki ottelussa kovia, sillä hän joutui jättämään kaukalon toisen erän puolivälissä nivusvamman vuoksi. Starsin avainhyökkääjistä Jere Lehtinen on ollut jalkavaivan vuoksi sivussa jo kolmesta edellisestä ottelusta, joten Dallasissa toivotaan, että Morrow'n vaiva osoittautuu tiistain jatkotutkimuksissa lieväksi.

Sabres murskasi Lightningin

Itäisen konferenssin kärkipaikkaa hallussaan pitävä Buffalo Sabres oli tyly isäntä Tampa Bay Lightningille. Sabres hävisi ottelun ensimmäisen ja kolmannen erän, mutta takoi keskimmäisessä erässä peräti seitsemän maalia.

Avauserä sujui kotijoukkueelta heikohkosti. Toiseen erään luisteli toisen näköinen puhvelilauma, mutta Sabres-pelaajien mukaan mitään herättelypuheita tai taikatemppuja ei erätauolla tarvittu.

– Mitään ei sanottu. Meidän täytyi saada enemmän aikaan, ja jokaisen ketjun piti aloittaa työnteko toisessa erässä, kertoi Ales Kotalik pukukopin tunnelmista.

– Onhan se hauskaa ja erikoista, mutta emme me voi vain painaa sitä napista päälle, komppasi Paul Gaustad, joka viimeisteli Sabresin ensimmäisen ja neljännen maalin.

– Meidän täytyy pelata systeemimme mukaan. Sitä kautta saamme tarvittavat maalipaikat.

Erityisen surullinen toinen erä oli Lightning-vahti Marc Denis'lle. Quebeciläinen ehti kiekon tielle vain kuusi kertaa, mutta joutui antautumaan kerran enemmän.

– Tunnelma on surkea. Olen pelannut yksipuolisissa otteluissa ennenkin, mutta enpä tiedä, olenko koskaan joutunut kaivamaan kiekkoa maalistani seitsemää kertaa näin lyhyessä ajassa.

Lightningin molemmat maalit viimeisteli Martin St. Louis, joka nosti kauden maalisaldonsa jo 13:een. Sabresistä pääsivät pisteille kaikki muut paitsi ykkösketju Jochen HechtDanny BriereJason Pominville ja puolustuksen ykköspistemies Brian Campbell. Toni Lydman huilasi jo kuudennen perättäisen pelin niskavaivojen vuoksi.

Nuorempi Timonen debytoi

Pittsburgh Penguins otti jo kauden neljännen voittonsa Philadelphia Flyersista. Joni Pitkänen syötti kaikki Flyersin maalit.

Pitkäsen pisteitä suurempi yllätys oli Jussi Timosen NHL-debyytti. Flyers nosti Timosen NHL-rinkiin, kun Alexandre Picard osoittautui pelikyvyttömäksi aivotärähdyksensä jäljiltä.

Maanantain tulokset ja suomalaiset

Boston–Florida 2–3

Buffalo–Tampa Bay 7–2

Philadelphia–Pittsburgh 3–5

Columbus–Nashville 1–3

Toronto–NY Islanders 4–2

Ottawa–Minnesota 5–3

Dallas–Colorado 5–4

» Lähetä palautetta toimitukselle