Michal Birner Pelicansiin

LIIGA / Uutinen
Vahvistusta hyökkäyspäähänsä hakeva Pelicans on hankkinut riveihinsä 22-vuotiaan laitahyökkääjä Michal Birnerin. Vasemmalta ampuva Birner siirtyy Lahteen Anaheim Ducksin organisaatiosta.

Birner saapui Suomeen eilen ja on jo tänään tulessa Pelicansin matkustaessa Kuopioon KalPan vieraaksi. Pasi Nurminen on Slavia Prahan kasvatin suhteen odottavalla kannalla:

– Tiedetään kyllä suurin piirtein, mitä saatiin, mutta antaa pelien näyttää tarkemmin. Ollaan realistisin ajatuksin liikkeellä. Mitään jeesusta ei tietenkään odoteta, kunhan saataisiin hyvä pelimies, kertoi Nurminen.

– Kun asioita alkaa tapahtua, niin sitten tapahtuu nopeasti. Heti maahan tultuaan Birner oli eilen illalla jäällä B-junnujen kanssa ja tänään meidän aamujäillä. Hyvä luistimilla, hyvä laukaus ja urheilullinen kaveri, kehui Nurminen näkemäänsä.

Birnerin sopimus kattaa kuluvan kauden, kertoi markkinointipäällikkö Tomi-Pekka Kolu.

– Kaveri on hyvässä fyysisessä kunnossa. Ei mikään pulloposki. Hankinta on ilman muuta tehty sillä idealla, että hänestä on tulevaisuudessa paljon apua joukkueelle, kertoili Kolu.

KalPa-peliin Birner on sijoitettu samaan kenttään Jari Kauppilan ja Vili Sopasen kanssa. Valmentaja Pasi Nurminen on valmis antamaan nuorukaiselle aikaa. Pelituntuma ei voi olla vielä paras mahdollinen.

– Kaveri pelasi Anaheimin training campillä pari peliä ja sitten muutaman pelin farmissa. Birner oli vähän tylsässä tilanteessa, kun joutui Anaheimiin kaupan lisukkeena Andy McDonald -treidin yhteydessä, pohti Nurminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle