Michael Grabner Babcockin alaisuuteen - suomalaisvahti mukana kuuden pelaajan kaupassa

NHL / Uutinen
Michael Grabner pelasi yhteensä viisi kautta Islanders-paidassa.
Kuva © Getty Images
Toronto Maple Leafs on hommannut riveihinsä New York Islandersin hyökkääjän Michael Grabnerin. Islanders-paitaan vaihtokaupassa matkaa peräti viisi pelaajaa.

27-vuotias itävaltalainen on pelannut urallaan Islandersin ja Vancouver Canucksin riveissä yhteensä 317 peliä, joissa hän on saalistanut tehot 95+60=155. Viime kaudella Grabner merkkautti 34 otteluun tehopisteet 8+5=13. Nyt ura jatkuu kuitenkin Toronto Maple Leafsissa, joka kaipaa kipeästi korvaajaa Pittsburgh Penguinsiin kaupatun Phil Kesselin tilalle.

Grabner tullaan suurella todennäköisyydellä näkemään myös ensi syksyn World Cupissa Euroopan joukkueen tamineissa. Hän on Canucksin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2006. Grabnerilla on vuosi jäljellä nykyisestä sopimuksestaan. Hän tienaa tulevalla kaudella viisi miljoona dollaria.

Itärannikolle kaupassa siirtyvät hyökkääjät Taylor Beck ja Carter Verhaughe, puolustajat Matt Finn ja Tom Nilsson, sekä suomalaisvahti Christopher Gibson.

Karkkilasta kotoisin oleva Gibson ei ole vielä päässyt uransa aikana pelaamaan taalajäillä peliäkään. Nuorukainen tullaan näkemään tulevallakin kaudella todennäköisesti AHL:n puolella Bridgeport Sound Tigersin paidassa.

Islandersin ykkösmaalivahti on slovakialainen Jaroslav Halak. Thomas Greiss on lähtökohtaisesti joukkueen kakkosmaalivahti. 22-vuotias Gibson on Los Angeles Kingsin 2. kierroksen varaus vuodelta 2011.

Gibsonin matka jatkuu itärannikolle.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

» Lähetä palautetta toimitukselle