Metropolit ja Forbes sopimuksiin

NHL / Uutinen
Washington Capitals jatkaa vuoden mittaisten jatkosopimuksien julkaisemista. Tänään nimensä papereihin laittoivat Glen Metropolit ja Colin Forbes. Sopimusten arvoja ei ole julkaistu.

31.7. Myös Metropolit ja Forbes jatkavat

Glen Metropolit on reissannut viimeiset kolme kautta Washingtonin ja Portlandin väliä pelaten tuona aikana yhteensä 78 peliä Capitals-paidassa tehden 42 pistettä. Viime kaudella Metropolit pelasi ylhäällä 33 peliä viimeistellen maalin ja 16 syöttöä. Metropolit on pienen kokonsa kanssa tasavoimalla hieman ongelmissa NHL-kaukalossa, mutta ylivoimalla mies pääsee parhaiten käyttämään loistavaa peliälyään ja tarkkoja syöttöjä. Farmiliigoissa tämä 28-vuotias laiturisentteri on urallaan viimeistellyt reilusti yli piste per peli tahdilla.

Colin Forbes tuli vuoden vaihteessa try-out -sopimuksella Portlandiin, jossa hyvät esitykset johtivat loppukauden sopimukseen myös emäseura Washingtonin kanssa. Forbes pelasi loppukaudesta Jeff Halpernin paikalla kolmosketjun keskellä ja myös alivoimalla hän sai vastuuta. 38 pelissä Forbes keräsi viisi maalia ja kolme syöttöä. Forbes ei hyväksynyt Capitalsin minimisopimustarjousta vaan valitsi kesällä välimieskäsittelyn. Se jää nyt kuitenkin väliin kun seura ja pelaaja pääsivät yksimielisyyten sopimuksesta.

30.7. Capitals teki Fortinin kanssa jatkon

Washington Capitals ja rookie-puolustaja Jean-Francois Fortin pääsivät yksimielisyyteen vuoden jatkosopimuksesta tiistaina. Viime kaudella uransa ensimmäiset NHL-ottelut pelannut Fortin käytti tammikuussa hänelle tarjotun näyttöpaikan ja yllätti kaikki paikaten vakuuttavasti Calle Johanssonin roolin joukkueen ykköspakkiparissa Brendan Wittin rinnalla. Fortin pelasi 39:stä viimeisestä kolmea lukuun ottamatta kaikki ottelut, tehoin 1+3. Jäähyminuutteja kertyi kaksikymmentä ja plusmiinustilasto oli yhden verran negatiivisella puolella.

Tulevalla kaudella Fortinille on tarjolla Capitals-puolustuksessa iso rooli, etenkin alkukaudesta, mikäli Calle Johansson ei ehdi kuntoutua kauden alkuun mennessä. Fortinin sopimuksen myötä Capitals-puolustus on sopimusten alla.

24.7. Simon ja Murphy jatkavat Washingtonissa

Chris Simon suostui vuoden mittaiseen jatkosopimukseen Washingtonin kanssa keskiviikkona. Portland Piratesin parhaisiin pistemiehiin kuuluva laituri Mark Murphy teki vuoden jatkosopimuksen organisaation kanssa.

Simonin sopimuksen arvo on Washington Post-verkkolehden mukaan 2,25 miljoonaa dollaria. Washingtonilla oli mahdollisuus varmistaa Simonin jatko jo aikaisemmin käyttämällä 2,5 miljoonan dollarin optio-oikeuttaan, mutta joukkue jätti sen tekemättä ja tarjosi voimalaiturille hieman halvempaa sopimusta, jonka tämä hyväksyi.

Vuosi sitten kesällä tehty olkapääleikkaus mahdollisti sen, että Simon pystyi pelaamaan viime kaudella ensimmäisen kerran urallaan täyden 82 ottelun NHL-kauden. Seitsemännen kauden Capitals-paidassa aloittava 30-vuotias laituri pääsi vasta kauden loppupuolella vauhtiin kooten pistesaldokseen 14 maalia ja 17 syöttöä. Tulevalle kaudelle Simonille on suunniteltu pelipaikkaa ykkösketjuun Zubruksen ja Jagrin rinnalle. Simon on alkavan kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti.

Mark Murphy oli farmijoukkue Piratesin toiseksi paras pistemies Peter Ferraron jälkeen 20 maalilla ja 37 syötöllään. Pieni ja pippurinen laituri edusti myös USA:ta kevään MM-kisoissa tehden seitsemässä pelissä kaksi maalia. Murphy on viettänyt kaksi edellistä kautta farmissa, mutta tällä kaudella ei ole mahdotonta, että Murphy nähtäisiin myös Caps-paidassa, sillä hän pelasi Caps-valmentaja Butch Cassidyn alaisena ECHL-liigan Trentonissa 90-luvun lopussa.

23.7. Lisää farmisopimuksia

Washington vahvisti lähinnä farmijoukkuettaan Portland Piratesia tehdessään vuoden sopimukset keskushyökkääjä Trent Whitfieldin, puolustaja Chris Hajtin ja laituri Mel Angelstadin kanssa. Samalla ilmoitettiin, että monivuotinen Capitals-apuvalmentaja Tim Army tulee ottamaan Piratesit komentoonsa Glen Hanlonin siirryttyä Capsien apuvalmentajaksi.

Whitfieldin aloitti kauden Capseissa, mutta Rangers poimi hänet waivers-listalta. Vain peliä ja viikkoa myöhemmin Caps poimi toissa kauden nelossentterinsä takaisin ja loppu kausi kului Piratesien riveissä. Whitfield tavoitteena on tulevalla kaudella valloittaa takaisin haltuunsa nelossentterin tehtävät. Edmontonin farmijoukkueessa viimeiset kolme kautta viettänyt puolustava puolustaja Chris Hajt hakee nostetta uralleen seuranvaihdolla. Juniori-ikäisenä erittäin lupaavana pelaajana pidetty Hajt ei pystynyt murtautumaan Edmontonin puolustajakaartiin ja niinpä NHL-otteluita on kertynyt vain yksi. Kovanyrkkinen Mel Angelstad viihdyttää yleisöä ja suojelee Piratesien nuoria lupauksia ensi kaudellakin. Angelstad on erittäin pidetty henkilö Portlandissa, siitä osoituksena valinnat suosituimmaksi pelaajaksi niin yleisön kuin joukkuetovereiden tekemissä äänestyksissä. Myös AHL palkitsi Mad Melin ”AHL Man of The Year” –palkinnolla hänen aktiivisuudestaan yhteisön parissa. Ehti Angelstad vakuuttaa myös kaukalossakin: ensimmäisellä AHL-kaudella hän teki 53 pelissä maalin ja seitsemän syöttöä istuen jäähyaitiossa 212 minuuttia.

15.7.2002: Tuttu ja ”tuntematon” apuvalmentajiksi

Washington Capitals julkaisi joukkueen ensi kauden apuvalmentajat eilen. Päävalmentaja Butch Cassidyn apureina tulevat toimimaan farmiliigajoukkueissa viimeksi työskennelleet Glen Hanlon ja Randy Carlyle. Hanlon on toiminut Washingtonin farmijoukkueen Portland Piratesin päävalmentajana kolme viimeistä kautta ja hänellä on monen vuoden kokemus apuvalmentajan työstä oltuaan Vancouverin palkkalistoilla 90-luvulla. Hanlonin päävalmentajatilastot näyttävät seuraavalta (pelit-voitot-tasapelit-tappiot):240-110-29-101. Aktiiviurallaan Hanlon pelasi NHL-vahtina lähes 500-ottelua edustaen Vancouveria, St- Lousia, Rangersia ja Detroitia.

Carlyle puolestaan pelasi ansiokkaan 17-vuotisen NHL-uran puolustajana ja hänet palkittiin mm. vuonna 1981 Norris Trophyllä. Torontoa, Pittsburghia ja Winnipegiä edustanut Carlyle teki 1055 pelissä 647 pistettä ja otti 1400 jäähyminuuttia. Pelaajauransa jälkeen hän toimi mm. apuvalmentajana Winnipegissä , jonka jälkeen hän siirtyi IHL/AHL-seura Manitooba Moosen apuvalmentajaksi ja toimitusjohtajan apulaiseksi kaudeksi 96-97. Keväällä 1997 Carlyle otti päävalmentajan ja toimitusjohtajan vastuut samassa joukkueessa. Carlyle valmensi Moosea viime kauteen asti, jolloin hän siirtyi seuran päätoimiseksi toimitusjohtajaksi ja presidentiksi. Carlylen päävalmentajasaldo on 360-178-49-133.

9.7.2002: Miller ja Zinger liittyvät kotkapaitoihin

Washington Capitals teki kaksivuotisen sopimuksen veteraanikeskushyökkääjä Kip Millerin kanssa. Miller pelasi viime kauden alun ja osan edelliskaudesta nykyisen Caps-valmentaja Butch Cassidyn alaisuudessa Grand Rapidsissä, ennenkuin tammikuussa teki sopimuksen Islandersin kanssa. Runkosarjan 37 pelissä Millerin veljessarjan nuorin vesa teki seitsemän maalia ja antoi 17 syöttöä. Pudotuspeleissä tämä kiekkokiertolainen oli Islandersin paras maalintekijä neljällä maalillaan ja sisäisen pistepörssin nelonen kuudella pisteellä seitsemässä pudotuspelissä. Millerin hankintaa lienee puoltanut niin valmentaja Cassidy kuin myös Jaromir Jagr, jonka rinnalla Miller pelasi 98-99 uransa parhaan NHL-kauden tehoin 19+23. Kip Millerin sopimuksen myötä Washington Capitalsista tuli NHL:n kahdeksas seura, jossa on pelannut historian aikana kokonainen veljessarja. Kip’iä ennen Capitals-paidan ovat päälleen pukeneet hänen vanhemmat veljensä Kelly (86-99) ja Kevin (92-93). Kelly ja Kevin pelasivat Grand Rapidsissä yhtä aikaa kaudella 99-00 kun taas Kip edusti samaa joukkuetta vuosina 2000-2002.

Kip Millerin lisäksi Capitals teki vuoden sopimuksen 26-vuotiaan puolustaja Dwayne Zingerin kanssa. Capitalsilla on optio myös kaudelle 2003-04. Ennen sopimusta Capitalsien kanssa Zinger pelasi 149 ottelua AHL-liigan Cincinnati Mighty Ducksin riveissä kooten tuona aikana 12 maalia, 24 syöttöä ja 309 jäähyminuuttia. Yli 190 senttinen ja sata kiloinen puolustaja on tunnettu fyysisenä ja vahvana puolustavana puolustajana ja hän vahvistanee alkavalla kaudella lähinnä Caps-farmiseura Portland Piratesin takalinjoja. Ennen AHL-vuosia Zinger pelasi neljä kautta Alaska-Fairbanksin yliopistossa, josta valmistuttuaan hän teki sopimuksen Detroitin kanssa vapaana agenttina.

» Lähetä palautetta toimitukselle