Mestis-nousija ratkeaa lauantaina

MESTIS, Suomi-sarja / Uutinen
Ketterä ja IPK vääntävät sarjanoususta.
Kuva © Timo Savela
Suomi-sarjan yksiosaisessa finaalissa kohtaavat Imatran Ketterä ja iisalmelainen IPK. Lauantain jännitysnäytelmän panoksena on Mestis-paikka kaudelle 2016–2017.

Ketterä lähtee finaaliotteluun suosikkina, sillä kausi Suomi-sarjassa on ollut imatralaisille todella vahva. Runkosarjan voittaja kukisti puolivälierissä ensin oululaisen AIK:n ja välierissä Kalajoen JHT:n.

Imatralaisilta löytyy riveistään nimekkäitä pelimiehiä, sillä Ketterä-paidassa pelaavat muun muassa Pauli Levokari, Sami Ryhänen, Jarno Lippojoki ja Ville Hostikka.

Iisalmelaiset taas starttasivat kevään peleihin sijalta neljä. Puolivälierissä joukkue tiputti porvoolaisen Huntersin ja yllätti välierissä Nokian Pyryn. Joukkue matkasi Imatralle jo aiempana päivänä.

− Mahtava päivä tulossa. Yksiosainen finaali, katsomo täynnä ja panoksena Mestis-paikka, IPK:n valmentaja Eetu Qvist miettii iisalmelaisseuran verkkosivuilla.

− Vastakkain ovat kaksi sarjan parasta joukkuetta. On selvää, että Ketterä on ennakkosuosikki ja heillä on kaikki paineet. Pystymme kuitenkin vieläkin parempaan ja uskon, että haastamme Ketterän vahvasti, hän uskoo.

Imatralla uskotaan, että jäähalli tulee täyttymään ääriään myöten täyteen.

− Vahva joukkue ja tulee hieno ottelu, runkosarjassakin pelasimme tasaisia pelejä. Kotiyleisö on iso tekijä kun lähdetään pelaamaan finaalia, Ketterä-päävalmentaja Jarno Mensonen muistuttaa seuran verkkosivuilla.

Ottelu alkaa kello 16. Voittaja saa anoa Mestis-lisenssiä ensi kaudelle, kun taas häviäjä jatkaa karsimaan Mestiksen jumboa vastaan.

Tuntia myöhemmin alkavan pronssiottelun Pyry-JHT voittaja pääsee karsimaan Mestiksen toiseksi viimeistä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle