Mestiksen ykköspyssy Jääskeläinen Jukureiden hyökkäykseen - puolustukseen myös nuorta voimaa

LIIGA / Uutinen
Jääskeläinen pelasi kovan kauden Mestiksessä.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Mikkelin Jukurit on tehnyt sopimuksen Mestiksessä kovaa jälkeä takoneen Joona Jääskeläisen kanssa. Puolustukseen uutena kasvona liittyy LeKissä viime kaudella tehoillut puolustaja Jimi Jalonen, minkä lisäksi mikkeliläisjoukkue teki sopimuksen A-nuorissa pelanneen Aku Alhon kanssa.

Imatralaislähtöinen Joona Jääskeläinen kiekkoili kuluvalla kaudella Imatran Ketterässä ja voitti sekä Mestiksen pistepörssin että maalipörssin. 21-vuotiaan laitahyökkääjän tehot 46 ottelussa olivat 30+31. Puolivälieriin päättyneissä pudotuspeleissä hän iski neljässä ottelussa kolme tehopistettä.

1+2-vuotisella sopimuksella mikkeliläisryhmään siirtyvällä Jääskeläisellä on aiempaa liigakokemusta 28 ottelun verran SaiPasta viime kaudelta. Hän on esiintynyt myös Suomen ikäkausimaajoukkueissa.

− Jääskeläinen on osoittanut Mestiksessä olevansa sarjan ehdotonta eliittiä ja osoitti sen viime kaudella tehden kovat tehopisteet. Jukurit odottaa Joonalta, että hän ottaa ensi kaudella seuraavan stepin ylöspäin ja pystyy tuomaan Jukureille maalintekovoimaa tulevaisuudessa, Jukureiden urheilutoimen päällikkö Mikko Hakkarainen kommentoi.

Puolustuspäähänsä Jukurit kiinnitti yksivuotisella sopimuksella 21-vuotiaan Jimi Jalosen. Päättyneellä kaudella Jalonen edusti LeKiä ja tehtaili Mestiksessä 38 ottelussa tehot 6+16. Urallaan neljä Liiga-otteluakin HPK:ssa pelanneen Jalosen isä on Suomen maajoukkuettakin valmentanut Jukka Jalonen.

− Kiekollisesti taitava ja hyvin liikkuva rightin puolustaja hakee seuraavaa steppiä uralle, Hakkarainen kertoi.

Mikkeliläisryhmä teki lisäksi 2+1-vuotisen sopimuksen seuran A-nuorissa pääasiassa viime kaudella pelanneen Aku Alhon kanssa. Nuorten Liigassa 20-vuotias puolustaja kokosi 43 ottelussa tehot 3+5. Hän pääsi loppukaudesta kokeilemaan liigavauhtiakin 10 ottelun verran ilman tehopisteitä.

− Aku osoitti tällä kaudella pelatuissa liigapeleissä, että kaikki fyysiset valmiudet kuten luistelu ja pelirohkeus riittävät tulevaisuudessa pelaamaan liigaa Jukureissa. Akussa on meille näkymä tuleville vuosille, Hakkarainen summasi.

− Hienoa päästä jatkamaan Mikkelissä ja on mahtavaa saada tälläinen mahdollisuus Jukureilta. Nyt työnteko vasta alkaa ja hienoa päästä vastamaan haasteeseen. Kesän jälkeen palataan entistä vahvempana kaukaloon, Alho totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle