Mestiksen maajoukkue toinen Ranskassa

MESTIS, MAAJOUKKUE / Uutinen
Mestiksen maajoukkue sijoittui toiseksi Mont Blancin turnauksessa hävittyään viimeisen ottelun isäntämaa Ranskalle maalein 3-4. Aiemmissa otteluissa Mestiksen pelaajista koottu ryhmä voitti Venäjän B-maajoukkueen 2-1 ja Puolan 5-0.

2.14 1-0 Pasi Kuusisto (Pasi Järvinen) yv

11.49 2-0 Juha-Pekka Hytönen (Antti Hildén - Samuli Suhonen)

21.15 3-1 Sami Kaartinen (Jonni Kiiski - Heikki Löfman) yv

Sarjataulukko

FRA 3 ottelua, 4 pistettä, maaliero 9-10

FIN 3 ottelua, 4 pistettä, maaliero 10-5

RUS 3 ottelua, 2 pistettä, maaliero 9-6

POL 3 ottelua, 2 pistettä, maaliero 4-11

Puolaa vastaan Suomen parhaana palkittiin KalPan puolustaja Samuli Suhonen, joka laukoi kaksi maalia. Molemmissa Suhosen osumissa oli syöttäjänä Antti Hildén. Muista maaleista vastasivat Pasi Järvinen, Petteri Linnonmaa ja Juha-Pekka Loikas. Suomen maalilla nollapelin torjui edellisessä pelissä parhaana palkittu Vaasan Sportin Håkan Danielsson.

Perjantain voitokkaassa Venäjä-pelissä Mestiksen maajoukkueen hahmo oli Danielssonin ohella tehot 1+1 kerännyt Hokin laitahyökkääjä Sami Kaartinen. Kaartinen vei suomalaiset johtoon reilun kahdentoista peliminuutin jälkeen TuTon Tuukka Pulliaisen esityöstä. Venäjä tuli tasoihin Aleksander Tsepanovin maalilla toisessa erässä, mutta Kiekko-Vantaan puolustaja Matias Schantz laukoi voittomaalin Kaartisen syötöstä aivan kolmannen erän alkuun. Päätöserässä Danielsson kesti vastustajan painostuksen.