Mestiksen kärkikamppailun ”myllystä” pelikieltoja

MESTIS / Uutinen
Sportin Jani Kiviniemi ja Jukureiden Juha-Petteri Purolinna ovat saaneet yhden ottelun pelikiellot keskiviikkona pelatun Sport-Jukurit-ottelun tapahtumista.

Sportin jatkoaikavoittoon päättyneessä ottelussa isäntäjoukkueen Jani Kiviniemi ja vierasjoukkue Jukureiden Juha-Petteri Purolinna saivat viisiminuuttiset väkivaltaisuudesta ja automaattiset pelirangaistukset ajassa 58.43 tapahtuneesta nyrkkitappelusta.

Keskiviikon ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla pitkän kiekon vihellyksen jälkeen pelikatkolla Jukurien puolustaja Purolinna ja Sport-hyökkääjä Kiviniemi aloittivat yksissä tuumin, hanskat tiputtaen, nyrkkitappelun vaihtaen useita iskuja. Mestiksen kurinpitäjän Kai Tervosen mukaan nyrkkitappelu aloitettiin yhteisymmärryksessä.

– Erotuomarin ohjekirjan mukaan: mikäli aloittajaa ei voida erikseen määrittää, voidaan molemmille tuomita ottelurangaistus. Tässä tilanteessa pelaajat ajautuvat ilmeiseen sanailuun ja kontaktiin omasta halustaan pelikatkolla ja aloittavat yksissä tuumin nyrkkitappelun, toteaa Tervonen lausunnossaan.

Tervonen ei näe syytä lisärangaistuksiin ja täten Kiviniemi ja Purolinna kuittaavat tappelusta yhden ottelun mittaiset pelikiellot.

– Kyseessä ei ole spontaani pelitilanteessa syntyvä tappelu. Sääntöjen mukaan tapauksesta tulee määrätä ottelurangaistus kummallekin pelaajalle.

Kiviniemi on sivussa pelikiellon takia 20.1. pelattavasta ottelusta Sport-LeKi. Purolinnaa puolestaan ei nähdä 21.1. pelattavassa ottelussa Jukurit-Jokipojat.


Kiviniemi viettää nujakan johdosta LeKi-ottelun katsomon puolella.
Anette Naroma - http://anskun.net

» Lähetä palautetta toimitukselle