Mestarin palapeli alkaa valmistua

LIIGA / Uutinen
Colby Cohenin tavoite on palata NHL:ään.
Kuva © Getty Images
SM-liigan hallitseva mestari Porin Ässät on solminut sopimukset kahden ulkomaalaispelaajan, jenkkipakki Colby Cohenin ja sloveenihyökkääjä Ziga Jeglicin, kanssa.

Viime keväänä saavutetusta mestaruudesta huolimatta porilaisten toimistolla ei levätä edes kesähelteillä. Tästä osoituksena patapaitojen urheilujohtaja Mika Toivola naarasi päävalmentaja Pekka Virralle lisää työkaluja tulevan SM-liigakauden 2013–2014 miehistöön.

Ässien peräpää vahvistuu urallaan kolme NHL-ottelua Colorado Avalanchen paidassa kaudella 2010–2011 pelanneella 24-vuotiaalla Colby Cohenilla. Yksivuotisen sopimuksen porilaisten kanssa allekirjoittanut yhdysvaltalaispuolustaja siirtyy Poriin AHL-joukkue Providence Bruinsin sotisovasta, jossa isokokoinen (191cm/98kg) Cohen tilastoi päättyneellä sesongilla 43 ottelussa tehot 0+14.

– Pelaajalla oli voimassa oleva sopimus Boston Bruinsin kanssa, jonka vuoksi emme voineet tiedottaa sopimusta aikaisemmin, selventää Toivola uusimman pakkihankintansa sopimuskoukeroita.

– Cohen on hyvin liikkuva, taitava kiekollinen puolustaja, joka pystyy avaamaan peliä hyvin. Hän on myös todella motivoitunut ja hänen kehityssuuntansa on menossa ylöspäin. Iso juttu meille, että saamme tänne motivoituneen pelaajan, jonka tavoite on pelata nopealla aikataululla NHL:ssä. Lisäksi oikealta ampuvana hän sopii hyvin meidän puolustuskalustoomme.

Cohenin lisäksi Ässät julkisti sorvanneensa kaksivuotisen pelaajasopimuksen viime keväänä Slovenian paidassa MM-kisoissa pelanneen Ziga Jeglicin kanssa. Seurajoukkuetasolla 25-vuotias Jeglic on kahden edelliskauden aikana edustanut Ruotsin Allsvenskanissa tahkoavaa Södertäljeä.

– Pelaaja osoitti selkeätä halua pelata täällä ja me olemme seuranneet häntä jo pidempään. Jeglic on kiekollisesti taitava ja hyvin luisteleva pelaaja, Toivola suitsuttaa tyytyväisenä.

Södertäljen riveissä yhteensä 60 ottelua männäsesongilla pelannut Jeglic tilastoi aikakirjoihin 38 (10+28) tehopistettä.

– Myös Jeglicin kehityskäyrä on menossa voimakkaasti ylöspäin. Lähtökohtaisesti hänen pelipaikkansa on kärkiketjujen takana, mutta hänellä on potentiaalia 1-2 ketjuihin asti. Tarvittaessa hän pystyy pelaamaan myös keskellä, Toivola tuumii.

» Lähetä palautetta toimitukselle