McKenzien listalla seitsemän suomalaista

NHL / Uutinen
Auston Matthews on edelleen tukevasti varauslistausten kärkipaikalla.
Kuva © Getty Images

Kanadalaisen televisiokanavan TSN:n jääkiekkotoimittaja Bob McKenzie julkisti maanantain ja tiistain välisenä yönä listauksensa viikonlopun varaustilaisuuden 80 kärkinimestä. McKenzien listaus perustuu NHL-seurojen kykyjenetsijöiden näkemyksiin, joten se ennustaa tulevaa varausjärjestystä poikkeuksellisen hyvin.

Listan kärjessä ei ole yllätyksiä. Yhdysvaltalaissentteri Auston Matthews pitää kärkipaikkaa, häntä seuraavat suomalaislaiturit Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi. Yksikään McKenzien haastattelemista kymmenestä kykyjenetsijästä ei nostanut kärkikolmikkoon ketään muuta pelaajaa. Kaksi heistä piti Lainetta Matthewsia parempana, yksi puolestaan pudotti Tappara-laiturin Puljujärvenkin taakse.

Vahvaa suomalaispanosta listan kärkipäässä täydentää London Knightsin Olli Juolevi, joka on kuudennella sijalla listan ensimmäinen puolustaja. Suomalaiskolmikon väliin kiilaavat Matthew Tkachuk ja Pierre-Luc Dubois.

McKenzien listauksen perusteella ykköskierroksella ei nähtäisi muita suomalaisvarauksia, mutta niin Henrik Borgström, Markus Niemeläinen kuin Janne Kuokkanenkin ovat kunniaa melko lähellä. Borgström on listalla sijalla 35, Niemeläinen 38 ja Kuokkanen 43. Listan häntäpäässä on vielä seitsemäs suomalaisnimi, Kasper Björkqvist.

» Lähetä palautetta toimitukselle