McEachern Atlantaan, Pothier Ottawaan

NHL / Uutinen
Atlanta Thrashers ja Ottawa Senators tekivät pelaajakaupan, jossa hyökkääjä Shawn McEachern siirtyi Atlantaan ja puolustaja Brian Pothier Ottawaan. Thrashers sai kaupassa myös Ottawan 6. kierroksen varausoikeuden.

Shawn McEachern on 33-vuotias laituri, joka pystyy pelaamaan myös keskellä. Thrashers menetti paljon kokemusta Ray Ferraron lähdön myötä ja McEachernin tuo apua juuri tälle alueelle.

Viime kausi ei ollut kovinkaan hyvä McEachernilta, odotuksiin nähden. Hän pelasi 80-runkosarjaottelua ja teki niissä 46 pistettä (15+31). McEachern on tehnyt urallaan kahdesti yli 30 maalia (kausina 98-99 ja 00-01). McEachern on tuttu myös kotoisilla liigajäillä. NHL:n työseisauksen aikana 95-96 McEachern pelasi 8 peliä Kiekko-Espoossa.

Brian Pothier on 25-vuotias puolustaja, jonka parhaat avut ovat kiekollisessa pelissä. Pothier pelasi puolet viime kaudesta AHL:ssä. Loppukauden Pothier pelasi Thrashersissä, mutta oli sivussa viimeisistä 10 pelistä aivotärähdyksen vuoksi. Hän loukkaantui Eric Lindrosin taklauksesta. Pothier teki menneellä kaudella 33 pelissä kolme maalia ja syötti kuusi osumaa.

Senators sai kaupassa potentiaalia omaavan nuoren puolustajan ja säästi yli 2 miljoonaa dollaria palkkamenoissa. Thrashers puolestaan sai tasaisesti 50+ pistettä tekevän hyökkääjän ja 6. kierroksen varausoikeuden, mutta menetti samalla yhden pelaajan jo valmiiksi heikosta puolustuksestaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle