McDavidille uran ensimmäinen osuma Lehtosta vastaan

Kiekko talteen muistoksi ensimmäisestä osumasta.
Kari Lehtonen pääsi ensimmäistä kertaa tolppien väliin. Edmonton Oilersin kohutulokas Connor McDavid rikkoi NHL-kuparisensa Lehtosta vastaan, mutta Dallas Stars vei voiton maalein 4-2.

Aleksander Barkov iski kauden ensimmäisen maalinsa, kun Florida Panthers otti 4-1-vierasvoiton Carolina Hurricanesista. Ottelu oli Panthersin kolmas ja voitto joukkueen toinen. Hurricanes ei ole kyennyt ottamaan pistettäkään pelaamissaan kolmessa ottelussa.

Nick Bjugstad vei Panhersin johtoon heti ensimmäisen erän alkuminuuteilla, mutta toisessa erässä joukkue menetti hyvän otteensa ja Elias Lindholmin osuma pisti ottelun tasaoihin. Panhers ratkaisi ottelun kolmannessa erässä 50 sekunnin aikana erän puolivälin jälkeen maalaamalla kahdesti. Ensin osui tulokas Connor Brickley uransa ensimmäisellä NH-maalilla ja sitten Barkov kauden ensimmäisellään.

Brickleyn uran ensimmäinen maali näki päivänvalon, kun mies rynni rohkeasti maalille ja sutaisi Dmitri Kulikovin laukauksesta syntyneen irtokiekon verkon perukoille. Samaa kaavaa noudatti myös Barkovin osuma. Jaromir Jagr laukoi ja maalille mennyt Barkov siirsi irtokiekon sisään. Voiton Panrhersille sinetöi Jussi Jokisen maali tyhjiin.

Connor McDavid avasi niin ikään NHL-maalitilinsä, kun Edmonton Oilers kohtasi Dallas Starsin. McDavidin maali toi Oilersin ottelussa 2-2-tasatilanteeseen toisessa erässä Starsin Jason Spezzan ja Jamie Bennin sekä Oilersin Oscar Klefbomin osumien jälkeen, mutta lopulta Spezza täydensi hattutemppunsa tehtailemalla päätöserässä vielä kaksi maalia ja ratkaisemalla ottelun voiton Starsille.

Kari Lehtonen pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Starsin tolppien väliin ja torjui 26 laukausta. Tärkein hetki Lehtoselle oli Nail Jakupovin läpiajon torjunta. Lehtosen vastapäädyssä Anders Nilsson oli kovilla, sillä Stars laukoi ottelussa Oilersin maalia kohti 51 kertaa.

St. Louis Bluesin Colton Parayko liittyi myös NHL-uran maalitilin avaajien joukkoon tehtailemalla puolustajalle kunnioitettavat kaksi maalia uransa kolmannessa NHL-ottelussa, kun Blues kohtasi vieraissa Calgary Flamesin. Paraykon toisen erän 3-2 ja 4-2-osumista jälkimmäinen osoittautui voittomaaliksi.

Flames sai otteluun loistoalun, kun Mason Raymond vei joukkueen johtoon vain 75 sekunnin pelin jälkeen. Scottie Upshall pystyi tasoittamaan vielä avauserässä, mutta Flames ei antanut tasatilanteen kestää kauan, kun Jiri Hudlerin ylivoimaosuma siirsi sen jälleen johtoon 45 sekuntia tasoituksesta. Blues ratkaisi ottelun itselleen toisessa erässä pystymällä maalintekoon kolmesti ja jättämällä Flamesin ilman maaleja.

Päätöserän ainoa onnistuja oli kotijoukkueen David Jones, mutta pisteet matkasivat Bluesin mukaan maalein 4-3.

Rinteellä nyt eniten pelejä

Montreal Canadiens on avannut kautensa neljällä voitolla, mitä ei ole tapahtunut sitten vuoden 1977. Neljäs voitto varmistui, kun Canadien kävi hakemassa vieraspisteet Pittsburghista. Pittsburgh Penguinsin kauden avaus on Canadiensin avaukselle vastakkainen. Penguins ei ole onnistunut voittamaan kolmesta pelaamastaan ottelusta ainuttakaan.

Max Pacioretty oli yksi voiton avaintekijöistä nakuttamalla kaksi maalia, toisen ylivoimalla, joka oli takkuillut edeltävissä parissa ottelussa. Canadiensin maalivahti Carey Price otti tililleen 31 torjuntaa. Penguins pystyi tasoittamaan ottelun kahdesti, ensin Beau Bennettin ja sitten Kris Letangin, mutta lopulta kolmannessa erässä Tomas Fleischmann teki 3-2-voittomaalin, johon Penguins ei kyennyt vastaamaan.

Pekka Rinne otti kauden kolmannen voittonsa Nashville Predatorsin tolppien välissä, kun Predators peittosi New Jersey Devilsin. Predators kykeni toista kertaa historiansa aikana voittamaan kauden ensimmäiset kolme otteluaan. Samalla Rinne teki myös historiaa esiintymällä 384. kertaa Predatorsin maalin suulla. Edellinen ennätys oli Tomas Vokounin nimissä, 383 pelattua ottelua. Rinne johtaa Predatorsin maalivahtitilastoa myös voittojen määrässä 207 voitolla ja nollapeleissä 37 nollapelillä.

Puolustaja Roman Josi iski ottelun kaksi ensimmäistä maalia vieden Predatorsin 2-0-johtoasemaan. Kyle Palmieri kavensi tilanteeksi 2-1 ylivoimalla päätöserässä ajassa 18:20, mutta Eric Nystromin 3-1-maali tyhjiin varmisti Predatorsin voiton.

NEW JERSEY-NASHVILLE 1-3
NY RANGERS-WINNIPEG 1-4
PITTSBURGH-MONTREAL 2-3
WASHINGTON-SAN JOSE 0-5
DETROIT-TAMPA BAY 3-1
DALLAS-EDMONTON 4-2
CALGARY-ST.LOUIS 3-4
LOS ANGELES-VANCOUVER 0-3