McDavid NHL:n lokakuun ykköstähdeksi

NHL / Uutinen
Connor McDavid on aloittanut kauden tehokkaasti.
Kuva © Getty Images
NHL julkaisi lokakuun kolme tähteään, mukaan mahtui kahden nuoren hyökkääjän lisäksi luottopuolustaja.

Lokakuun ykköstähdeksi nimettiin Edmonton Oilersin kapteeni Connor McDavid. Öljymiesten tulevaisuuden kasvot teki viime kuun yhdeksässä ottelussa 12 tehopistettä. Hän aloitti kauden kolmella perättäisellä useamman pisteen ottelulla. Toista kauttaan pelaava vuoden 2015 ykkösvaraus on pelannut urallaan 1,11 ottelun pistekeskiarvolla, mikä on aktiivipelaajista viidenneksi korkein.

Toisena tähtenä palkittiin Montrealiin siirtynyt puolustaja Shea Weber. Brittiläisen Kolumbian Sicamousin kaupungista kotoisin oleva isokoinen Weber johtaa puolustajien pistepörssiä, sillä hän on tehnyt yhdeksässä ottelussa tehot 4+6. Tarkan ja kovan laukauksen omistava Weber on yksi osatekijä siinä, miksi Canadiens johtaa itäistä konferenssia.

Kolmannen tähden sai Florida Panthersin Jonathan Marchessault. Pienikokoinen hyökkääjä sai lokakuussa kasaan yhdeksän pistettä 11 kamppailussa ja hän jakaa maalipörssin kärkipaikan kuudella häkillä viiden muun pelaajan kanssa. Joukossa muun muassa supertulokas Auston Matthews ja viime kauden joukkuetoveri Steven Stamkos.

» Lähetä palautetta toimitukselle