TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Mattila jatkaa Kajaanissa – ensimmäiset pelaajasopimukset julki

MESTIS / Uutinen
Kajaanin Hokin Mestiksen seitsemänneksi luotsannut Petri Mattila jatkaa linnapaitojen peräsimessä myös kausilla 2012–2014. Pelaajapuolella nimensä paperiin kirjoittivat kahden kauden jälkeen Kainuuseen palaava maalivahti Teemu Seppänen, Teemu Virtala, Sakari Manninen ja Mika Koivisto.

Kajaanin Hokin rungon rakentaminen ensi kautta silmällä pitäen alkoi vauhdilla. Valmentaja Mattilan ohella joukkue hankki kertarytinällä kärkiveskarin sekä ykkössentterin.

Mattilan jatkoa Kajaanissa pidettiin pudotuspelien jälkeen selvyytenä. Yllätys oli sen sijaan sopimuksen pituus. Ensi kertaa joukkueen historiassa valmentajan kanssa sovittiin kahden kauden pituinen pahvi.

– Intoa olen täynnä kuin ilmapallo, kuten vuosi sitten kun tänne ensimmäistä kertaa sopimusta julkaistiin. Nälkäinen maku jäi positiivisesta loppukiristä, jonka saimme pudotuspelejä vasten aikaiseksi. Koin seurajohdon kanssa käydyssä keskustelussa, että samat tunteet olivat heilläkin. Oli aika helppoa tehdä päätös olla vetämässä seuraa kohti mitalipelejä ja uusia haasteita, Mattila visioi.

Mattila kertoo kainuulaisen ilmapiirin kiehtovan häntä. Kulunut kausi ei polttanut miestä loppuun. Päinvastoin – uusi kausi saisi 41-vuotiaan piiskurin mukaan alkaa jo kiireen vilkkaa.

– Täällä on urheilullisia ja innokkaita pelaajia, ja omat valmennukselliset arvot kohtaavat joukkueessa aika hyvin. Nyt on sellainen odottava tunnelma, ja niin hullulta kuin se ehkä kuulostaakin, niin toivon, että kesä on nopeasti ohitse!


Hokin ensi kauden kivijalat yhteispotretissa.
Kajaanin Hokki

Seppäsestä ykköshäkkäri

Pelaajapuolella kajaanilaisseura kiinnitti itselleen ykkösveskarin. Kahden kauden jälkeen linnapaitaan palaava Teemu Seppänen valittiin kaudella 2008–2009 Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi. Samaisella kaudella Hokki saavutti Mestiksen pronssimitalit. Viime kaudella Seppäsen kaulaan ripustettiin hopeamitali miehen häärittyä Mikkelin Jukureiden luukulla.

– Reissu teki hyvää. Eihän se mennyt niin kuin suunnittelin, koska ei ole mestaruutta taskussa. Opin käsittelemään asioita uudella tavalla vaikeissa paikoissa, ja sain arvokasta kokemusta. Muutoinkin reissu oli hieno kokemus, mutta pakko on myöntää, että on mahtavaa palata kotiin, Seppänen kertoi tuoreeltaan.

Kenttäpelaajista ennen perjantaita sopimuksen tulevasta kaudesta omisti ainoastaan Miska Humaloja. Teemu Virtalan (2014) jatkosopimuksen ohella Hokki kiinnitti joukkueeseen vuoden sopimuksella Oulun Kärppien A-junioreista saapuvat Sakari Mannisen ja Mika Koiviston, jotka suorittavat pelaamisen ohella varusmiespalvelusta Kainuun Prikaatilla.

Kuluneella kaudella alavartalovammoista kärsinyt Virtala eteni jäällä piste per peli –vauhdilla. Jo uuteen nosteeseen alkukauden vamman jäljiltä päässyt kausi tyssäsi kuitenkin runkosarjan loppumetreillä uuteen loukkaantumiseen.

– Jäi aivan järkyttävä nälkä näyttää itselle ja muille Kajaanissa, miten homma toimii kun se lähtee kunnolla luistamaan. Ensi kaudeksi Hokki ei ollut ainoa, mutta kuitenkin ykkösvaihtoehto. Olen tyytyväinen sopimukseen. Projekti jäi kesken, vaikka Hokin juna saatiin hyvään vauhtiin, Virtalaa näki.

– Omaa ratkaisua helpotti kun Mattila jatkaa valmentajana, ja joukkueeseen saatiin ei ehkä isoin, mutta vahvin joukkueen perusjalka. Meitä on nyt kaksi pientä ja vahvaa Teemua, ja tähän hyvä alkaa rakentaa tulevaa kautta, Virtala veisteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle