Matti Näätänen vahvistamaan Jokipoikia

MESTIS / Uutinen
Jokipoikien sopimuspelaajien lista täydentyi keskiviikkona kahdella kovalla nimellä, hyökkääjä Matti Näätäsellä ja puolustaja Juuso Akkasella. Suomeen palaava Näätänen liittyy joensuulaisjoukkueeseen uutena miehenä, kun taas luottopuolustaja Akkasella alkaa jo neljäs kausi Jokipojissa.

Torstaina 25 vuotta täyttävä Matti Näätänen on kokenut kiekkoilija. SM-liigaa mies on pelannut Bluesissa ja Pelicansissa yhteensä 131 ottelua, joista viimeisin syksyllä 2006. Mestis-kokemusta Näätäselle on karttunut vuosien saatossa KJT:stä, Salamoista ja Kiekko-Vantaasta. Vuonna 2003 Näätänen edusti Suomea nuorten maailmanmestaruuskisoissa.

Viime kaudella laitahyökkääjä viiletti sekä Itävallan että Ruotsin kaukaloissa seuroinaan alppimaan Nationalligassa pelaava EHC Bregenzerwald ja Ruotsin 1.divisioonan Kristianstads IK. Aikaisemmin urallaan Näätänen on hyökännyt myös Norjan ja Tshekin kiekkokentillä.

– Näätänen on hyvä maalintekijä. Hänellä on ollut rikkinäisiä kausia, mutta ominaisuuksiltaan kyseessä on liigatason kaveri. Uskon, että hän pystyy lyömään itsensä nyt läpi, arvioi Jokipoikien päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Myös Näätänen itse uskoo, että nyt on mahdollisuus palata parrasvaloihin.

– Luistelu ja maalinteko ovat minulla aika hyviä ominaisuuksia ja niitä yritän tuoda Jokipoikiin. Tavoitteena on päästä joukkueessa johtavaan rooliin ja saada nostetta uralle.

Harvalukuiseen joensuulaispuolustukseen lisävoimaa tuo jatkosopimuksen tehnyt Juuso Akkanen. 24-vuotiaan Akkasen viime kausi meni osin piloille loukkaantumisten vuoksi, mutta muuten kovaotteinen puolustaja on pitkään kuulunut joukkueensa avainpelaajiin.

– Akkanen on varmasti joukkueen runkopelaajia tulevallakin kaudella, toteaa joensuulaisluotsi Pikkarainen.

Ennen Joensuun aikaansa raumalaislähtöinen Akkanen pelasi Lukossa, UJK:ssa, Salamoissa, VT-HT:ssä sekä itävaltalaisessa EC Supergau Feldkirchissä.

Molemmat uudet sopimukset ovat vuoden mittaisia. Jokipojilla on nyt kasassa 20 pelaajasopimusta, ja haussa on vielä muutama puolustaja sekä yksi keskushyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle