TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Matti Kuparinen KalPaan

LIIGA / Uutinen
Koko tähänastisen uransa Ässissä kiekkoillut keskushyökkääjä Matti Kuparinen siirtyy KalPaan. Kuparisen lisäksi kuopiolaiset tiedottivat maalivahti Juha Toivosen ja valmentaja Jari Laukkasen sopimuksista.

Ässien kapteenina viimeiset kolme ja puoli kautta taistellut Matti Kuparinen, 26, vahvistaa jatkossa KalPan hyökkäystä. Urallaan reilut 360 SM-liigaottelua patapaidassa pelannut Kuparinen tekaisi meneillään olevalla kaudella uransa ennätyspisteet 11+26=37, joilla irtosi Ässien sisäisen pistepörssin kolmas tila.

KalPassa Kuparisen siirto otetaan ilolla vastaan.

– Kuparinen on yksi SM-liigan parhaista kahden suunnan senttereistä ja tuo meille lisää fyysisyyttä, johtajuutta ja särmää tulisieluisuudellaan, sanoo KalPan urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen.

Keskushyökkääjä on myös itse tyytyväinen maisemanvaihdokseen.

– Haen isoa vastuuta, minut voi heittää jäälle tilanteessa kuin tilanteessa. Tulen antamaan kaikkeni, uhraamaan omaa roppaa KalPan eteen. KalPalla on kova runko joka jatkaa, menestystä tulen Savoon hakemaan, Kuparinen taustoittaa siirtonsa saloja.


Matti Kuparinen vääntää jatkossa KalPan nimiin.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Toivonen maalille – Laukkanen vaihtopenkin taakse

Kuparisen lisäksi KalPa tiedotti solmineensa sopimuksen viime kaudella Kajaanin Hokin maalia Mestis-taistoissa vartioineen Juha Toivosen kanssa. 23-vuotias HPK-kasvatti pysäytti kiekot Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 30 pelaamassaan ottelussa 91,9 prosentin tarkkuudella, joten odotukset Kuopiossa ovat korkealla miehen suhteen.

– Tiedämme, että Juha on urallaan eteenpäin menevä maalivahti ja halusimme hänet haastamaan Ari Ahosta peliajasta, Kimmo Kapanen kommentoi.

Myös KalPan valmennusosasto täydentyy, kun kuusi edelliskautta Kärppien A-nuorten päävalmentajana toiminut ja myös meneillään olevan pelisesongin aikana oululaisten liigamiehistön vaihtopenkin takana apuvalmentajan virkaa kantanut Jari Laukkanen, 43, muuttaa kapsäkkinsä Kuopioon.

KalPan kannattajille jo pelaajauraltaan tuttu Laukkanen palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

– Nyt kun pelaajauraan on jo perspektiiviä, pelasin Kuopiossa jopa uran parhaat vuodet. Hyvät on fiilikset palata kaupunkiin, Laukkanen toteaa.

– KalPan tekeminen on hyvin positiivista, organisaatio menee koko ajan eteenpäin ja on vakiintumassa playoff-tasolle. Entisenä hyökkääjänä näen hyökkäävän ja kiekollisen pelitavan hyvin positiivisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle