Matti Keinonen IIHF:n Hockey Hall of Fameen

MAAJOUKKUE / Uutinen
"Mölli" valittiin lauantaina erittäin nimekkäässä seurassa Kansainvälisen jääkiekkoliiton Hall of Fameen. Samaan aikaan nimityksen saivat mm.tsekkivalmentaja Ivan Hlinka sekä turkulaisille varsin tuttu Vladimir Jurzinov.

"Arvostan valintaa henkilökohtaisesti todella paljon. Tavallaan tämä on myös kiitos suomalaisen jääkiekon tienauraajille. Tälläisen kunnianosoituksen jälkeen jutut lastenlapsille vain kovenevat entisestään." Keinonen toteaa.

"Mölli" edusti Suomea MM-kisoissa yhdeksän kertaa ja oli myös mukana kaksissa olympialaisissa. SM-sarjassa Keinonen edusti Lukkoa, RU-38:a, HJK:ta ja Jokereita.
"Vuonna 1969 'Pappa'-Tarasov (Anatoli) oli Neuvostoliiton valmentajana ja hävisimme niille ensimmäisen ottelun vain 2-1, tiedä sitten oliko se meidän hyvyyttä vai heidän huonoutta. Toisessa ottelussa olimme kuitenkin 13-1 tappiolla kun Marjamäen Pekka tökkäsi (Aleksander) Maltsevia
mailalla jalkoväliin. Tarasov alkoi selittämään tulkille jotain ja tulkki tuli meidän aitioon tuomaan terveisiä: 'Jos ette jätä Maltsevin munia rauhaan, me aletaan pelaan tosissaan' Onneksi eivät alkaneet, peli päättyi vain 16-1,"
kertasi kiemuroistaan tuttu Keinonen pitkän maajoukkueuransa "häijyintä" muistoa.

Muut Hall of Fameen valitut olivat ruotsalainen Nisse Nilsson, slovenialainen Ernest Aljanick sr, Gordon Renwick Kanadasta sekä jo edesmenneet Thayer Tutt (USA) ja Peter Patton (Iso-Britannia). IIHF:n entisen puheenjohtajan, Paul
Loicqin mukaan nimetyn palkinnon voitti rouva Pat Marsh Iso-Britanniasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle