Matti Hana kokeelle Hokkiin

MESTIS / Uutinen
Viime kaudet Ranskassa ja Ruotsissa puolustanut SaiPa-kasvatti Matti Hana on tehnyt koesopimuksen Mestistä johtavan Kajaanin Hokin kanssa.

Hokki toivoo saavansa Matti Hanasta leveyttä kapeahkoon puolustajamateriaaliinsa. Jonne Hattunen on sairaslistalla olkapäävamman takia ja kärppälaina Toni Kirén reissaa Oulun ja Kajaanin väliä.

– Tässä luodaan puolustukseenkin kilpailutilannetta pelipaikoista ja katsotaan pikkuhiljaa kokonaisuutta myös kevättä kohti. Kiren ei pääse harjoittelemaan Hokin kanssa täysipainoisesti, manageri Olli-Pekka Hakkarainen sanoo.

Hana on niittänyt kotimaassa kyseenalaista mainetta pelattuaan lähes 200 SM-liiga- ja Mestis-ottelua SaiPassa, Pelicansissa, Haukoissa ja KooKoossa tekemättä maaliakaan. Kaudella 2006–2007 fyysinen puolustaja latoi kiekon kuitenkin rysään peräti kolmesti Ranskan pääsarjassa HC Mont-Blancissa. Viime kauden tehot Ruotsin I divisioonassa olivat 0+9.

– Harjoittelun kautta katsotaan, miten hän istuu Hokin liikkuvaan ja kiekolliseen pelityyliin. Annetaan miehelle mahdollisuus, Hakkarainen tuumaa.

Hana liittyy kajaanilaismiehistöön maanantaina. Sopimus on voimassa viikon kerrallaan. Pelaavaan kokoonpanoon nousu on valmennusjohdosta kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle