BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Matti Höylä ja Antti Hildén jatkavat Sportissa (päivitetty)

MESTIS / Uutinen
Kuudessa Mestis-ottelussa viisi nollapeliä torjunut Höylä pysyy Vaasassa kauden loppuun asti. Niinikään lainalle tullut HPK-laituri laituri Antti Hildén jää kauden loppuun asti.

Sportin oma kasvatti, 27-vuotias Matti Höylä on ollut kadoksissa alasarjoissa usean kauden ajan. Edellisen kerran Höylä pelasi Sportin paidassa runkosarjassa, kun sarjataso oli vielä nimeltään I-divisioona. Tuolloinkin Höylä pelasi muutamat ottelunsa tappiotta. Tämän jälkeen Höylä on torjunut kiekkoja usean kauden ajan Kurikassa, Närpiössä ja Seinäjoella.

Höylä saatiin Sami Heinosen polvioperaation ajaksi lainalle SHT:stä. Kuudessa Sportissa pelaamassaan ottelussa Höylä on torjunut kaikki paitsi yhden laukauksen. Kuten olettaa saattaa, Sport on kaikki ottelut voittanut. Tilastojen valossa ennätyksiä lienee jo rikottu roppakaupalla, sillä neljä perättäistä nollapeliä, tasan 249 minuuttia nollapeliputkea, 0.17 maalikeskiarvo ja torjuntaprosentti 99,28 lienevät lukuja joita kotimaan sarjoista saa hakea. Sportin maaliero kuudessa viime ottelussa on 45-1.

- Tämä aika nyt Sportissa on ollut pelkkää nautintoa. Täytyy antaa Mikolle (Manner) kiitos, että antoi minulle tämän mahdollisuuden, kertoi Matti Höylä päällimmäisiä tuntojaan.

Ainoan Höylän selän taakse tehdyn maalin tällä kaudella teki 7.1. Jukureiden Antti Laakso.

Höylää on aina pidetty lahjakkaana maalivahtina, mutta silti otteet kaukalossa nyt ovat lyöneet monet ällikällä.

- Teknisesti en ole muuttunut enää vuosiin, mutta pään sisällä on tapahtunut muutos. Olen oppinut ymmärtämään lajia paremmin ja se on tuonut rauhallisuutta. Samaa sanoi myös meidän maalivahtivalmentaja Kai Kuusisto, joka valmensi minua aikoinaan Sportin junnuissa, Höylä kertoi.

Kai Kuusisto aloitti maalivahtivalmennuksen vuonna -92. Ensimmäinen joukkue Kuusiston valmennuksen alla oli Höylän ikäluokka, eli -78 syntyneet juniorit.

- Matti on tosi rauhallinen. Hän jättää aina tilanteissa aloitteen hyökkääjälle. Siinä monesti näkee että hyökkääjäkin odottaa, että "tee nyt jo jotakin" kun pääsee maalintekopaikkaan. Matti ei juurikaan joudu tekemään haamupelastuksia koska on aika oikeassa paikassa ja peittää maalin todella hyvin, Sportin maalivahtivalmentaja Kai Kuusisto kertoi Höylästä.

Pitkät kierrokset alasarjoissa eivät ole miestä pilanneet, vaan Höylä on ottanut asioista opikseen ja kasvanut henkisesti vahvemmaksi maalivahdiksi.

- Matti on saanut pelata paljon alemmilla sarjoilla ja nyt se näkyy. Eihän kaveri edes jännitä mitään. Fyysisesti Matti on aina ollut loistavassa kunnossa, ei siitä löydy grammaakaan rasvaa eikä sitä tarvi lenkille käskeä, mutta henkisellä puolella näkee, että kaveri on nyt "valmis" maalivahti, Kuusisto täydentää.

Hildén jatkaa Vaasassa

Sport ilmoitti torstaina, että HPK:sta lainassa oleva laituri Antti Hildén jatkaa vaasalaisnipussa kauden loppuun. Syksyllä pahan aivotärähdyksen saanut Hildén on pystynyt pelaamaan oireitta ja on ollut tehokas osa Sportin hyvässä vireessä. Hildén on iskenyt viidessä ottelussa tehot 2+4 ja tehopörssiin on tullut kunnioitettava luku +8. Hildénin sopimus HPK:n kanssa päättyy tähän kauteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle