TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Mathias Månsson KalPaan

LIIGA / Uutinen
KalPa hankki lisää ruotsalaisväriä miehistöönsä värväämällä hyökkääjä Mathias Månssonin yksivuotisella sopimuksella kilpipaitaan. Samalla kuopiolaisseura ilmoitti myyneensä maalivahti Mika Järvisen pelaajaoikeudet eteenpäin.

KalPa ilmoitti hankkineensa lisää kokoa ja näköä hyökkäysosastolleen, kun Ruotsin Elitsenien-joukkue Rögle BK:n riveissä päättyneellä kaudella rymistellyt Mathias Månsson, 28, siirtyy Kuopioon yksivuotisella sopimuksella. Röglen paidassa yhteensä 45 ottelussa tehot 14+11 napauttanut Månsson tuo KalPan urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapasen mukaan lisää väriä kaukaloon ja johtajuutta pukukoppiin.

– Månsson on fyysinen laitahyökkääjä, pelaajatyyppi jollainen meiltä on puuttunut. Mathias tuo värikkyyttä kaukaloon ja johtajuutta pukukoppiin. Mies on tehnyt Elitserienissä pisteitä hyvin ja tasaisesti monen kauden ajan, sanoo Kapanen.

Månssonin hankinnan lisäksi KalPa ilmoitti myyneensä maalivahti Mika Järvisen pelioikeudet vielä julkistamattomalle taholle, joten 21-vuotias kuopiolaiskasvatti ei jatkossa kiekkoja kalakukkokaupungin ylpeyden riveissä pysäyttele.

– KalPa on loistava organisaatio, mistä yhtenä osoituksena seura oli valmis antamaan tällaisen mahdollisuuden. Haluan kiittää toimistoa, joukkuetta, kannattajia ja isoa määrää ihmisiä jotka ovat tehneet Kuopiossa minun eteen niin paljon. Olo on yhtä aikaa innostunut ja hyvin haikea, toteaa Järvinen.

– Siirto toteutettiin pitkälle taloudellisten seikkojen takia ja oli pitkän harkinnan tulos. Tämä oli kaikille osapuolille paras ratkaisu. Järvisen lähtö vapauttaa samalla pelimerkkejä kenttäpelaajien suhteen. Haluan kiittää Mikaa vuosista KalPassa, toivotan onnea ja toivottavasti saadaan tehdä vielä joskus töitä yhdessä KalPassa, kertoo puolestaa urheilutoimenjohtaja Kapanen.

Tuokkolasta A-nuorten päävalmentaja

Pelaajauutisten lisäksi KalPa järjesteli uuteen uskoon myös edustusmiehistön sekä seuran A-nuorten valmennusosastojaan, kun Pekka Virran apuna kolme edelliskautta häärinyt Tuomas Tuokkola vastaa jatkossa A-nuorten päätoimisena vastuuvalmentajana kuopiolaislupausten kehittämisestä.

– Sen jälkeen kun Sami Karppinen kysyi lupaa neuvotella siirrosta päävalmentajaksi Mestikseen, asiat etenivät nopeasti ja aloimme kartoittaa parasta vaihtoehtoa hänen tilalle. Tarjosimme mahdollisuutta Tuokkolalle ja harkinnan tuloksena hän otti pestin vastaan. Saimme haluamamme, ylivoimaisesti parhaan vaihtoehdon. A-nuorten päävalmentaja on tärkeä rooli organisaatiossamme tulevaisuuden kannalta, painottaa Kimmo Kapanen.

– Kartoitamme parhaillaan vaihtoehdoista tarpeeksi pätevää miestä Tuokkolan tilalle edustusjoukkueen valmennusryhmään, Kapanen jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle