Martti Järventie Kärppiin

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät täydensi miehistöään, kun hallitsevan mestarin riveihin liittyy puolustaja Martti Järventie. Miehen sopimus on 1+1-vuotinen.

Ilveksestä kiekko-oppejaan ammentanut Martti Järventie kiekkoili viime kaudella Ruotsin Elitserienissä Moran paidassa. 39 ottelussa tilille kertyivät pisteet 5+11=16.

Ennen vuoden mittaista Ruotsin reissuaan Järventie pelasi Jokereissa ja voitti kaudella 2006-2007 runkosarjan plusmiinustilaston. SM-liigaa 32-vuotias puolustaja on tahkonnut myös Ilveksessä, Lukossa sekä TPS:ssä.

Järventiellä on kokemusta myös Pohjois-Amerikan sarjoista, sillä mies kävi vuoden mittaisen reissun Montrealin organisaatiossa kaudella 2001-2002. Suurimmaksi osaksi aika kului farmisarjassa, mutta mies pääsi haistelemaan myös NHL:n meininkiä yhden ottelun ajaksi.

– Hän täydentää puolustusta hyvin kokemuksellaan ja kiekollisilla vahvuuksillaan. Hän on ollut pelaamissaan joukkueissa aina johtavia puolustajia, ja sitä roolia odotamme häneltä Kärpissäkin, Kärppien pelaajahankinnoista vastaava Ari Hilli sanoo.

Kärpissä miehelle kaavaillaan isoa roolia.

– Martti Järventie on tärkeä tekijä joukkuekokonaisuuteen. Tarvitsemme taitoa kiekolliseen peliin ja tämän pelaajan kautta saamme kiekollisen puolustajan. Järventie on erinomainen puolustaja hyökkäyssuuntaan, mutta vahva pakki myös puolustuksessa, miettii joukkueen päävalmentaja Matti Alatalo.

– Tärkeä arvo on myös se, että hän on hieno persoona, joka sopii kärppäläiseen ilmapiiriin.

Järventie liittyy Kärppien joukkueeseen ensi viikolla. Kärpät pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa keskiviikkona Vaasassa Sportia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle