Martin Stepanek Oulun Kärppiin

LIIGA / Uutinen
Tsekki Martin Stepanek vahvistaa alkavalla kaudella Oulun Kärppien SM-liigajoukkueen puolustuspeliä. Kärpät ja Stepanek allekirjoittivat yksivuotisen sopimuksen tänään torstai-aamuna.

Varmaotteinen Stepanek on suomalaisille tuttu paitsi Tsekin maailmanmestaruusjoukkueesta vuodelta 2000, myös aiemmilta SM-liigavuosiltaan Rauman Lukosta ja Helsingin IFK:stä.

- Martin Stepanek on isokokoinen, ulottuva, erinomaisesti liikkuva peruspakki ja hyvä joukkuepelaaja. Nyt Kärppä-joukkueen puolustus on vahvoissa käsissä kolmen kovan hankinnan kautta. Haemme edelleen joukkueeseen Jason Dawen lisäksi kahta hyökkääjää, toteaa Kärppien toimitusjohtaja Juha Junno.

Martin Stepanek saapuu Ouluun viikonvaihteessa. Tavoitteena on, että hän on mukana jo tiistaina 12. elokuuta pelattavassa Kärpät-Luulaja –harjoitusottelussa Kempelehallissa.

Stepanekilla oli jo sopimus Himik Voskresenskin kanssa, mutta mies ei ollut oloonsa tyytyväinen, ja Himikin hankittua heinäkuun lopussa Petr Tenkratin jäi Stepanek ns. ylimääräiseksi ulkomaalaispelaajaksi joukkueessa.

- Hän ei ollut alkujaankaan kovinkaan innostunut Venäjälle siirtymisestä, toimitusjohtaja Junno jatkaa.

Stepanek on valintaansa tyytyväinen.

- Olen erittäin iloinen sopimuksestani Kärppien kanssa. Olin äskettäin kolme viikkoa harjoittelemassa Venäjällä, mutta en halunnut jäädä sinne, Stepanek kertoo.

Suomeen hän palaa mielellään, sillä Lukon ja HIFK:n vuosilta Stepanekille jäi vain mieluisia muistoja niin kiekkoilusta kuin elämästäkin.

- Poikani syntyi Suomessa, vajaan kolmevuotiaan Martinin isä kertoo.

Kärpät on Stepanekille tuttu vastustaja, mutta uusi asuinpaikka on vieraampi. Hänen Oulu-tuntemuksensa rajoittuu kolmeen neljään pelireissuun kaupungissa.

- Kovat talvet, paljon lunta, lyhyet päivät ja pitkät yöt. Mutta ei kai siellä kovin paljon erilaista ole kuin Helsingissä tai Raumalla? Sen tiedän, että Oulussa on kova kiekkobuumi.

Stepanek tietää tulevansa kovaan kiekkojoukkueeseen, jolta voidaan odottaa tulevalla kaudella paljon. Kärppiin Stepanek lupaa tuoda puolustusvarmuutta.

- Olen sellainen peruspakki. Minulta kannattajien on turha odottaa maaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle