Marleau sopimukseen, Selänteen ja Gravesin sentteriksi

NHL / Uutinen
Patrick Marleau teki Sharksien kanssa vuoden jatkosopimuksen.

Teemu Selänteen sentterinä viime kauden lopulla pelannut Patrick Marleau allekirjoitti sopimuksen joukkueensa kanssa. Sopimuksen kesto on yksi vuosi ja rahallinen arvo on 1,3 miljoonaa dollaria. Sopimukseen sisältyy optio kaudelle 2002-2003 jonka Marleau voi itse ohittaa mikäli tietyt statistiikkaan liittyvät ehdot täyttyvät.

Marleau missasi yhden harjoitusottelun ja alkuosan harjoitusleiristä sopimuserimielisyyksien takia. Marleau ja hänen agentti Don Baizley pitivät tärkeänä että Marleau pääsee pelaamaan ja lupaavan pelaajan urakehitys ei häiriinny. Tulevalla kaudella Marleau johtaa Sharksien kakkoskenttää laitureinaan oikealla Teemu Selänne ja vasemmalla NY Rangersista hankittu Adam Graves. Parempaa kehittymispaikkaa nuori pelaaja ei voisi itselleen pyytää.

Marleau aloittaa NHL:ssä viidennen kautensa ja viime kausi oli Marleaun paras, ensi kaudesta on syytä odottaa jälleen yhtä askelta eteenpäin. Marleau vaihtoi tutun pelinumeron 14 pois ja ottaa ensi kaudella käyttöönsä juniorivuosilta tutun 12.

Marleau teki viime kaudella 25 maalia ja 27 syöttöä ja neljässä kaudessa NHL:ssä on kertynyt plakkariin 76+93 pelatuissa 317 ottelussa.

Marleau oli Sharksien ykkösvaraus ja toinen koko varaustilaisuudessa vuonna -97.

» Lähetä palautetta toimitukselle