TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Marko Kauppisen pelaajaura päätökseen - valmennustehtävät kutsuvat

LIIGA / Uutinen
Marko Kauppinen päättää pitkän pelaajauransa kuluvaan kauteen.
Kuva © Timo Savela
Urallaan kaikkiaan yli 900 Liiga-ottelua pelannut puolustaja Marko Kauppinen lopettaa pelaajauransa kauden päätteeksi. Tehtävät jääkiekon parissa kuitenkin jatkuvat, sillä hän siirtyy juniorivalmentajaksi.

Marko Kauppinen toimii ensi kaudella Jukureiden A-nuorten vastuuvalmentajana. Avukseen hän saa tällä hetkellä Kanadassa taito- ja luisteluvalmentajana toimivan Teemu Suokkaan. 25-vuotias Suokas on valmentanut aiemmin HeKin ja Tapparan juniorijoukkueissa.

Jukurit nimesi myös seuran B- ja C-nuorille uudet päävalmentajat. B-nuoria tulevalla kaudella valmentaa Tommo Nukari ja C-nuoria Eeri Pulkkinen. Pulkkinen on valmentanut aiemmin HPK:n eri ikäluokissa. Nukari puolestaan siirtyy B-nuorten peräsimeen Jukureiden C1-junioreista. Hän kuuluu myös Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmään.

Valmentajien nimeämisen taustalla on Jukureiden yhteinen strategia, jossa ryhdytään rakentamaan uudenlaista pelaajapolkua junioreista Liiga-joukkueeseen.

− Nyt julkistettavat B- ja C-junioreiden valmentajasopimukset ovat käytännön toimenpiteitä, johon Juniori-Jukurien strategia tähtää: Haluamme olla kiinnostava, kehittyvä ja arvostettu junioriorganisaatio, kertoi Juniori-Jukureiden valmennuspäällikkö Ville Suovalkama.

− B- ja C-nuorten valmentajat ovat tavoitteellisia ja eteenpäin pyrkiviä valmentajia, joilla on valtava halu kehittyä valmentajana. Heidän persoonansa ja ajastusmaailmansa tukee erinomaisesti Jukurien nuorten vaiheen valmennusideologiaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle