ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Markku Flinck palaa Joensuuhun

MESTIS / Uutinen
Vahvan kauden KooKoossa pelannut Markku Flinck palaa Joensuuhun. Keskushyökkääjä kiekkoili Jokipojissa viimeksi kaudella 2007-2008. Hyökkääjät Jani Savolainen ja Mika Mäkiaho solmivat puolestaan jatkosopimukset punamustiin.

24-vuotias Markku Flinck pelasi KooKoossa todellisen läpimurtokautensa. Kuin vahingossa ykkössentterin rooliin ajautunut espoolaiskasvatti kiitti vastuusta ja nakutti runkosarjassa pistepörssin kärkikymmenikköön oikeuttaneet tehot 15+22. Myös Flinckin teholukema (+21) kuului Mestiksen parhaimmistoon.

– Markku Flinck tuo hyökkäyspäähän lisää kovuutta ja tehoakin. Markulla on hyvä laukaus, hän on hyvä aloittaja ja kova vääntäjä. Häntä voi myös käyttää hyvin yli- ja alivoimalla. Monipuolinen paketti, joensuulaisluotsi Jarno Pikkarainen kehuu.

Jatkoajan toimitus valitsi Flinckin kuluneella kaudella runkosarjan parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Monipuolisen sentterin potentiaali huomattiin myös SM-liigassa, jossa mies piipahti pelaamassa muutaman pelin Blues-nutussa joulutauolla.

Mestistä Flinck on pelannut reilun kolmen kauden verran; KooKoota ja Jokipoikia ennen hän edusti Kirkkonummen Salamoita. Jatkosopimukset solmineet KalPa-kasvatit Jani Savolainen ja Mika Mäkiaho olivat sen sijaan menneen kauden tulokkaita.

21-vuotias Mäkiaho ansaitsi paikkansa joensuulaiskannattajien sydämistä armottomalla taistelullaan. Rymistelyn ohessa pienikokoinen energiapakkaus iski myös kelvolliset runkosarjatehot 10+9. Pudotuspeleissä Mäkiaho tuuletti kahta jatkoaikamaalia.

Savolainen, 20, kunnostautui puolestaan vielä pykälän verran Mäkiahoakin tehokkaammin. Etenkin ylivoimalla vaarallisuutensa osoittaneen Savolaisen runkosarjasaldoksi kertyi 13 maalia ja yhdeksän syöttöpistettä.

Jokipoikien uudet sopimukset ovat yksivuotisia. Seuralla on tällä haavaa kasassa jo 12 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle