Markkanen palaa kotikonnuilleen

LIIGA / Uutinen
Markkanen torjuu ensi kaudella jälleen SaiPan nutussa.
Kuva © Getty Images
SaiPa julkaisi perjantaina uuden ykkösmaalivahtinsa, kun seuran oma kasvatti Jussi Markkanen palaa Saimaan rannoille. Lisäksi lappeenrantalaisseura kiinnitti pari junioripelaajaansa.

Jussi Markkanen, 37, pelasi SaiPassa viimeksi kaudella 1999-2000. Tuon jälkeen maalivahti on kierrellyt maailmaa ja pelannut parissa SM-liigaseurassa, NHL:ssä, KHL:ssä sekä viimeksi Sveitsin liigassa. Nyt ympyrä kuitenkin sulkeutuu, kun vahti palaa kotiseuduilleen.

- Ensimmäisen kerran asia oli esillä tammikuussa, kun [JaniNieminen päätti lähteä Venäjälle. Siitä asti olen ajatusta pohtinut ja mitä lähemmäs kevättä on tultu, niin sitä paremmalta paluu kotiin on tuntunut. Vaihtoehdot olivat koko ajan joko jatko täällä Sveitsissä tai paluu Lappeenrantaan, Markkanen sanoo SaiPan verkkosivuilla.

Kahden vuoden sopimuksen tehnyt Markkanen uskoo pystyvänsä olemaan veräjällään SaiPan selkärankana.

- Oikeastaan paluuseen on kaksi isoa syytä. Toinen on SaiPan tarjoama urheilullinen haaste. Olen kotoisin sieltä ja sydämeltäni saipalainen. On hienoa palata tässä vaiheessa, kun uskon pystyväni olemaan liigan kärkivahtien joukossa ja auttamaan joukkuetta. Ajatuksena on ollut pitkään, että haluan SaiPassa vielä urallani pelata ja tämän parempaa mahdollisuutta ei varmasti enää tule, maalivahti jatkaa.

SaiPan paidassa nähdään ensi kaudella myös 19-vuotias Onni Toivanen ja 16-kesäinen Joona Jääskeläinen. Hyökkääjien sopimukset ovat kaksivuotisia, ja Jääskeläisen paperissa SaiPalla on optio vielä kahdesta lisäkaudesta. Maalivahtipuolella Richard Ullbergin sopimus on purettu. Hän siirtyi jo kesken päättyneen kauden Pohjois-Amerikan USHL:ään.

» Lähetä palautetta toimitukselle