Mark Messierin johtajuuspalkinnon ehdokkaina kolme kapteenia

NHL / Uutinen
Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetškin on yksi kolmesta ehdokkaasta palkinnonsaajaksi.
Kuva © Getty Images
Mark Messier Leadership Awardin nimellä kulkeva palkinto jaetaan tänä vuonna kymmenettä kertaa. Ehdokkaat ovat Nashville Predatorsin Shea Weber, New York Islandersin John Tavares ja Washington Capitalsin Aleksandr Ovetškin.

Entisen NHL-suuruus Mark Messierin nimeä kantavan Mark Messier Leadership Award -ehdokkaat on nimetty. Palkinnosta kisaavat kapteeneista Nashville Predatorsin Shea Weber, New York Islandersin John Tavares sekä Washington Capitalsin Aleksandr Ovetškin. Pystin jakaa Messier itse pelaajalle, joka on osoittanut erityistä johtajuutta kaukalossa ja sen ulkopuolella sekä omistautumista jääkiekkoyhteisön hyväksi.

30-vuotias Weber on toiminut Predatorsin kapteenina kuuden kauden ajan. Weber pelasi jälleen erinomaisen kauden johtavan puolustajan roolissa tehoilla 20+31=51. Kaukalon ulkopuolella Weber on mukana useiden hyväntekeväisyysorganisaatioiden toiminnassa niin Nashvillessä kuin kotipaikkakunnallaan Sicamousissa, Brittiläisessä Kolumbiassa.

Islandersin Tavares teki runkosarjassa 78 ottelussa 70 tehopistettä (33+37). Saarelaisten kapteeni Tavares on muun muassa pyörittänyt jo viiden vuoden ajan Teammates-kampanjaa, joka takaa pelilippuja ja VIP-ottelukokemuksia sairaille ja vähäosaisille lapsille.

Tehokas ja kookas Ovetškin johti Capitalsia iskemällä 79 ottelussa yhteensä 50 maalia ja 71 pistettä. Ovetškin voitti runkosarjan maalipörssin. Myös Ovetškin on mukana erinäisten yhdistysten ja organisaatioiden toiminnassa varsinkin lasten ja nuorten hyväksi.

Palkinto jaetaan NHL:n vuotuisessa palkintogaalassa 22. kesäkuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle