Mark Howe valittiin Philadelphian Hall of Fameen

NHL / Uutinen
Mark Howe valittiin seitsemäntenätoista pelaajana Philadelphian Hall of Fameen. Aiemmin saman kunnianosoituksen ovat saaneet muun muassa seuran nykyinen toimitusjohtaja Bobby Clarke ja valmentaja Bill Barber.

Juhlava seremonia pidettiin 15.3. ennen Minnesota-peliä First Union Centerissa ja tapahtumaan osallistui paljon entisiä joukkuekavereita, hänen perheensä sekä myös hänen legendaarinen isänsä Gordie Howe.

Mark Howe, 45, on kenties paras puolustaja Philadelphian historiana aikana. Howe ei onnistunut koskaan voittamaan Stanley Cupia, mutta hänen johdollaan nuori Philadelphian joukkue eteni 1980-luvun puolivälissä kahdesti finaaleihin saakka. Uransa alussa hän joutui elämään kuuluisan isänsä varjossa, mutta lopulta hän sai myös arvostusta omien saavutustensa ansiosta. Ensimmäisen kerran hänet huomattiin jo 16-vuotiaana, kun Yhdysvallat voitti hopeaa vuoden 1972 olympialaisissa Howen pelatessa joukkueessa.

Hän siirtyi Philadelphiaan Hartfordista ja pelasi kaikkiaan 594 peliä Flyersin paidassa vuosina 1982-92. Howe teki komeat 480 pistettä tänä aikana ja hän johtaa edelleenkin Philadelphian puolustajien kaikkien aikojen pistepörssiä. Hänet valittiin neljä kertaa (1982-83, 1985-88) joukkueen parhaaksi puolustajaksi ja kerran (1985-86) fanien toimesta joukkueen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Howe valittiin Philadelphian aikana myös kolme kertaa (1982-83, 1985-86 ja 1986-87) NHL:n ensimmäiseen All Star -kentälliseen sekä neljä kertaa (1982-83, 1985-88) NHL:n All Star -otteluun. Kaudella 1985-86 Howe voitti NHL:n tehotilaston lukemilla +85.

Mark Howe ei ole kuitenkaan koskaan halunnut puhunut omista saavutuksistaan, sillä hänelle joukkueen menestys oli aina tärkeintä. Hänen intohimonsa jääkiekkoa kohtaan tuli esille monellakin tapaa. Yömyöhään pelien jälkeen hän saattoi katsoa uusintoja otteluista ja analysoida omia virheitään. Halu oppia ja parantaa omaa peliään tekikin hänestä erään aikansa parhaista puolustajista. Howe kiitti seremonian yhteydessä entisiä joukkuetovereitaan, eritoten jo Hall of Fameen valittua Ed Van Impea, hänelle niin tyypilliseen tapaan.

Michiganissa syntynyt Howe lopetti uransa kotiseudullaan Detroitissa ja nykyisin hän jatkaa työtään kiekkoilun parissa Detroitin kykyjenetsijänä. Howe asuu Philadelphian lähistöllä perheensä kanssa ja hänet tapaakin usein Philadelphian kotipeleissä lehdistökatsomossa. Mark Howe on ansainnut paikkansa tähtien joukossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle