Marjamäki kaupattiin WHL:ssä

LIIGA, NHL / Uutinen
Toista kautta Kanadan A-junioriliiga WHL:ssä pelaava Porin Ässien kasvatti Masi Marjamäki kaupattiin perjantaina Red Deer Rebelsistä Moose Jaw Warriorseihin. Kaupassa Red Deeriin siirtyi Calgaryn viime kesänä kuudennella kierroksella varaama 18-vuotias hyökkääjä Tyler Johnson sekä ensi kesän Bantam Draftin varausvuoro.

Suomen alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen tyrkyllä oleva Marjamäki ehti ennen siirtoaan tehtailla kuluvalla kaudella Rebelsien riveissä 28 pelissä kuusi maalia sekä kahdeksan syöttöä. Tulokaskaudellaan Ässien kasvatti iski 65 ottelussa tehot 15+20. Warriorsin GM Rick Dorman kommentoi tehtyä kauppaa joukkueen kotisivuilla seuraavasti:

- Tällä siirrolla pyrimme vahvistamaan joukkuemme hyökkäystä. Kun Masin nimi tuli esille keskusteluissa Rebels-GM Brent Sutterin kanssa, harkitsimme asiaa pitkään ja vakavasti. Masi on nopea, pystyy pelaamaan kummallakin laidalla ja on osoittanut olevansa fyysinen pelaaja.

Marjamäki edusti Moose Jaw'ta jo perjantai-illan vierasottelussa Mikko Mäkelän valmentamaa Lethbridge Hurricanesia vastaan. Moose Jaw voitti kamppailun lukemin 3-2 Marjamäen tehdessä näkyvän debyytin uudessa seurassaan. Masi sai ensimmäisessä erässä neljän minuutin istunnon korkeasta mailasta, iski joukkueensa 2-1 johtoon ylivoimalla toisessa erässä ja hankki kaksi minuuttia ennen ottelun päättymistä 10 minuutin käytösrangaistuksen kolmen muun pelaajan kanssa.

Tänään lauantaina Marjamäki kohtaa ensimmäisen kerran vanhan joukkueensa, Red Deer Rebelsin, jonka riveissä pelaa Ilveksen kasvatti Mikko Kuukka.