Marha vaihtaa Chicagon Davosiin

NHL / Uutinen
Viime kaudella sekä Chicago Blackhawksissa että sen farmijoukkue Norfolk Admiralsissa pelannut keskushyökkääjä Josef Marha siirtyy Davosin virallisten kotisivujen mukaan ensi kaudeksi kyseiseen seuraan. Sopimus on yhden kauden pituinen.

Marha 25, omaa kokemusta NHL:stä kolmessa joukkueessa pelanneena. Hänet ollaan alunperin varattu Quebec Nordiquesiin. Organisaation siirryttyä Coloradoon Marhan oikeudet siirtyivät luonnollisesti Avalanchelle. Kausi 1995-1996 oli Marhan ensimmäinen kausi Coloradossa. Siellä hän pääsi pelaamaan vain kaksi ottelua keräten niissä yhden syöttöpisteen. Lopun kautta hän esiintyi Cornwall Acesin riveissä jossa kertyi 74:ssä ottelussa tehot 18+30, rangaistuksia Marha sai yhteensä 30 minuuttia. Seuraavalla kaudella ei pelejä Coloradossa kertynyt kuin kuusi ja pisteitä jälleen yhden syötön verran. Avalanchen farmijoukkueessa mies keräsi 67:ssä ottelussa 23+49 pistettä ja 44 rangaistusminuuttia. Kausi 1997-1998 sujui jälleen suurimmaksi osaksi Hersey Bearsissa jossa tilille tuli 55 ottelua tehoilla 6+46 ja rangaistusminuutteja 30. Coloradossa Marha pelasi 11 ottelua tehoilla 2+5, rangaistusminuutteja mies keräsi yhteensä neljä.

Samana vuonna hänet kuitenkin kaupattiin Anaheim Mighty Ducksiin vaihdossa Warren Rycheliin ja Ducksin neljännen kierroksen varausoikeuteen. Varauksen Avs käytti Sanny Lindströmiin vuoden 1999 entry-draftissa. Anaheimissa mies ehti pelata 12 ottelua keräten pisteet 7+4. Kauden 1998-1999 Marha aloitti Anaheimissa pelaten siellä kymmenen ottelua ja keräten vain yhden syötön. Sen jälkeen tuli lähtö alas Cincinnati Ducksiin pelaamaan kolme peliä joissa sentteri teki yhden maalin ja keräsi kaksi rangaistusta.

Seuraavaksi tie vei kuitenkin Chicagoon vaihdossa Blackhawksin neljännen kierroksen varausoikeuteen vuoden -99 draftissa. Ducks varasi vuorolla Alexandr Chagodayevin. Chicagossa Marha pelasi kaudella vielä 22 ottelua tehden niissä kaksi maalia ja syöttäen viisi. Jäähyllä hän istui neljä minuuttia. Neljäs seura samalla kaudella oli Portland Pirates jossa mies pelasi piste per peli tahtia syöttäen kahdeksan maalia kahdeksassa ottelussa. Kaudella 1999-2000 syntyi 81:ssä ottelussa Chicagossa pisteet 10+12.

Tällä kaudella hän pelasi suurimmaksi osaksi Chicagon farmijoukkue Norfolk Admiralsissa. Norfolkissa Marha pelasi 69 ottelua ja teki mukavat 55 pistettä. Chicagossa ei Alpo Suhosen aikana paljoa peliaikaa tullut ja puhuttiinkin paljon mahdollisesta myymisestä jälleen uuteen organisaatioon. Sitä ei kuitenkaan tapahtunut. Pitkälle syynä oli se että GM Mike Smith piti Marhasta pelaajana ja halusi antaa tälle vielä aikaa ja mahdollisuuden tapella pelipaikasta Hawksissa. Marhan pelityylin tuntien voi kuitenkin sanoa että mies ei taida olla oikean tyyppinen pelaaja fyysiseen NHL-kiekkoon, vaan sopii paremminkin Eurooppaan pelaamaan. Ensi kaudella hänellä on hyvä mahdollisuus olla yksi Davosin parhaita pelaajia ja auttaa joukkue menestymään Sveitsin liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle