Marek Vorel ja Cory Murphy Ilvekseen

LIIGA / Uutinen
Tampereen Ilves julkisti aprillipäivänä uutisen, joka ei kuitenkaan ollut aprillipila. Tsekkiläinen keskushyökkääjä Marek Vorel ja Bluesista tuttu Cory Murphy vahvistavat Ilvestä ensi kaudella.

Vorel on pelannut tämän ja kolme edellistä kautta Extraliigan HC Znojemsti Orlissa. Hän on edustanut myös päävalmentaja Sykoran kotikaupungin joukkuetta HC Kladnoa, sekä HC Zliniä.

182cm pitkä ja 92 kiloinen, 25 vuotias Vorel teki menneellä kaudella 45 ottelussa tehot 16+17 ja edellisellä kaudella 51 ottelussa 18+26.

- Vorel ei ole pelkkä pistenikkari, koska sellaiset pelaajat eivät nykykiekossa pärjää. Hän on hyvä yleispelaaja, ns. kahden suunnan sentteri, joka tulee varmasti pelaamaan meillä niin ylivoimaa, kuin alivoimaa, toimitusjohtaja Risto Jalo totesi.

Rightin puolelta pelaava Vorel on esiintynyt myös Tsekin joukkueessa Euro Hockey Tourilla ja on parhaillaan Tsekin maajoukkueleirillä.

- Vorelin sopimus julkaistiin nyt, koska Extraliigan säännöt eivät koske kaikkia pelaajia, totesi Jalo. Hän viittasi kommentillaan siihen tietoon, jonka mukaan Extraliigassa pelaavien pelaajien seuranvaihtoja ei saisi julkaista ennen toukokuun ensimmäistä päivää.

Vuonna 1978 syntynyt Cory Murphy on pelannut viimeiset kaksi kautta Espoon Bluesissa. Hän teki siellä puolustajalle hyvät tehot, ensimmäisellä kaudellaan 9+15 ja jälkimmäisellä 11+4.

- Murphy tulee pelaamaan ykkös- tai kakkosparissa. Hänellä on hyvä pelikäsitys, on varma kiekon kanssa ja pystyy hyvin kääntämään peliä, luonnehti Risto Jalo.

- Hän halusi varmasti saada lisää vastuuta ja tuli siksi meille.

Murphyn ja Vorelin sopimukset ovat yksivuotisia. Samalla seura ilmoitti, että Mikko Kuparinen ei jatka ensi vuonna Ilveksessä. Jalon mukaan joukkue ei ole vielä valmis vaan töitä oikeiden pelaajien löytämiseksi tehdään koko ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle