Maanantai on Espoo Unitedin kohtalonpäivä

MESTIS / Uutinen
Espoo Unitedin elämänlanka on kutistunut lyhyeksi.
Kuva © Petteri Äikäs

Ensi viikon maananantai on Espoo Unitedin mestissarjapaikan kohtalonpäivä. Seuran on viimeistään silloin toimitettava Suomen jääkiekkoliiton lisenssikomitealle selvitys taloudellisesta tilanteestaan. Lisenssikomitea lähetti Unitedille viime maanantaina selvityspyynnön, johon tulee vastata viikon kuluessa.

– Selvityspyyntö koskee näitä julkisuudessa olleita tietoja veloista ja maksuhäiriöistä. Unitedin on kyettävä esittämään vähintäänkin uskottava suunnitelma rästiensä maksamiselle, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoo.

Antila on liiton lisenssikomitean sihteeri. Mestis on Jääkiekkoliiton alainen sarja.

Antila ei halua ennakoida tulevaa, mutta pääpiirteet ovat selvät.

– Jos United ei toimita selvitystä, lisenssikomitea varmasti tekee omat johtopäätöksensä. Jos selvitys tulee, sen käsittelyprosessi on nopea. Sen täytyy olla, koska mestiskausi alkaa reilun kahden kuukauden kuluttua. Lisenssikomitea päättää, onko seuralla edellytyksiä pelata Mestiksessä vai ei.

Lisenssikomitea myönsi 24. päivä toukokuuta Unitedille mestislisenssin ensi kaudeksi. Seura täytti silloisilla tiedoilla lisenssiehdot niin talouden, fasiliteettien kuin junioritoiminnankin osalta. Espoolaisilla ei ollut velkaa, kotihalli Metro Areena on yksi maan komeimmista monitoimiareenoista ja Suomen suurimman jääkiekkoseuran Blues juniorsin kanssa oli solmittu yhteistyösopimus, jonka mukaan juniorsin C-, B- ja A-juniorit siirtyivät 1.5.2017 alkaen Unitedin väreihin. Nyt – puolitoista kuukautta myöhemmin – Unitedilla on maksuhäiriöitä ja palkkarästejä, Metro Areenassa ei ole sähköjä ja Blues juniors on haastanut seuran oikeuteen 100 000 euron maksamattoman velan vuoksi.

– Mestislisenssin peruminen on tietyin ehdoin mahdollista myös kesken lisenssikauden, Antila toteaa.

Espoo Unitedin naisten edustusjoukkue pelaa SM-sarjassa. Seura perustettiin vuosi sitten. Ensimmäinen kausi päättyi edustusjoukkuetasolla miesten mestispronssiin ja naisten SM-hopeaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle