Maalivahtikokeilu ei auttanut Montrealissa

Rangers otti voiton toistamiseen.
New York Rangers otti toisen voittonsa idän konferenssifinaaleissa kukistamalla Montreal Canadiensin toistamiseen.

Ykkösvahtinsa Carey Pricen poissaolosta kärsivä Montreal Canadiens asetti konferenssifinaalin toisessa ottelussa kokoonpanoonsa pudotuspeleissä debyyttinsä tehneen Dustin Tokarskin. 24-vuotias kanadalaismaalivahti kesti paineet asiallisesti, muttei onnistunut pysäyttämään New York Rangersia, joka voitti toisen osaottelun maalein 3-1.

Alkujaan Tampa Bay Lightningin numerolla 122 kesän 2008 varaustilaisuudessa varaama Tokarski on aikaisemmin voittanut WHL:n ja AHL:n sekä nuorten maailmanmestaruuden. NHL:n pudotuspelidebyytissään Tokarski joutui antautumaan ensimmäisen kerran ajassa 6.31, kun Ryan McDonagh kuittasi Canadiensin 1−0-johtomaalin vain 17 sekuntia myöhemmin. 1−1-maali kimposi sisään Canadiens-puolustaja Josh Gorgesista.

Rangers siirtyi johtoon vielä saman erän aikana, kun edellisessä ottelussa maalitilinsä auki saanut Rick Nash napautti kiekon sisään Tokarskin räpyläpuolelta.

Peliin saatiin ratkaisun makua toisen erän yhdeksännellä minuutilla. Martin St. Louis viimeisteli lukemat 3-1 ylivoimalla. Myös tämä osuma syntyi laukauksella Tokarskin räpyläpuolelle.

Rangers-vahti Henrik Lundqvist torjui ottelussa yhteensä 40 kertaa. Canadiens ei kuitenkaan onnistunut saamaan lisämaaleja edes otettuaan maalivahtinsa pois maalilta. Näin ottelusarja siirtyy New Yorkiin Rangersin 2−0-johdossa.

MONTREAL - NY RANGERS 1-3 (otteluvoitot 0-2)