Maalivahdit pääosissa NHL-kierroksella

NHL / Uutinen
Atlanta ja Columbus saivat huomata, ettei jääkiekossa tunneta työvoittoja. Molemmat pippuroivat vastustajan maalivahtia yli 40 laukauksella, mutta Carolinan Cam Ward ja Coloradon Jose Theodore torjuivat joukkueilleen voiton. Buffalo-vahti Ryan Miller puolestaan nimettiin kuukauden ykköstähdeksi.

Kari Lehtosella ei ollut paras päivänsä hallitsevan Stanley Cup -mestarin Carolina Hurricanesin vieraillessa Atlantassa. Kolmestatoista vedosta Lehtonen onnistui torjumaan vain yhdeksän ja pelitilanteen ollessa 4-1 Thrashersin päävalmentaja Bob Hartley vaihtoi Lehtosen tilalle kakkosvahti Johan Hedbergin.

- Joskus vaan menee näin. Eivät ne mielestäni niin pahoja vetoja olleet, ei niitä olisi pitänyt päästää, kommentoi Lehtonen maaliin livahtaneita kiekkoja.

Kentän toisessa päässä Cam Wardilla puolestaan onnistui lähes kaikki.

- Cam teki muutamia todella vaikeita torjuntoja. Monet vedoista näyttivät olevan menossa maaliin, mutta äkkiä tiellä olikin kilpi tai olkapää tai varvas. Hän oli todella terävä, todella keskittynyt koko ajan, kommentoi valmentaja Peter Laviolette Wardin 40 torjunnan esitystä.

Cam Wardin lisäksi yksi ottelun päähahmoista oli Thrashersin Marian Hossa. Slovakki onnistui tekemään yhden maalinkin, mutta hän laukoi ottelun aikana Hurricanes-maalia kohden hämmästyttävät 16 kertaa. Carolinalla oli koko pelin aikana yhteensä 18 vetoa kohden Lehtosta ja Hedbergia.

Hurrikaanikapteeni Rod Brind’amour puolestaan todisti Hossalle, että laatu korvaa määrän. Hän laukoi kahdesti kohden maalia ja molemmilla kerroilla punavalo vilkkui - tosin jälkimmäisellä kerralla Atlantan maali oli tyhjänä. Lisäksi Brind’amour syötti Ray Whitneyn molemmat osumat.

Avalanche syvensi sinitakkien ahdinkoa

Läntisen konferenssin pohjille juuttunut Columbus Blue Jackets ei saanut apua Ohiossa vierailleelta Colorado Avalanchelta. Yrityksen puutteesta kotijoukkuetta ei voi syyttää, sillä sinitakit laukoivat ottelun aikana 44 kertaa kohti Avalanche-maalia. Kotijoukkueen epäonneksi maalivahti Jose Theodore oli hyvässä vireessä ja torjui vedot kolmea lukuun ottamatta.

Toisessa päässä Pascal Leclaire ei ollut aivan yhtä hyvässä tarkkana ja kiekko livahti hänen ohitseen viidesti, vaikka vetoja oli tasan puolet vastapuolen maalivahdin kohtaamasta määrästä.

- Meillä oli tänään todennäköisesti eniten maalintekopaikkoja tämän kauden otteluista ja lauoimme paljon kohti maalia. Mutta joka kerta, kun meille sattui virhe, niin omissa soi, valitteli Blue Jacketsin valmentaja Gerard Gallant.

Työllistetyin Theodore oli kolmannessa erässä, jossa vierailijat istuivat kaikkiaan kymmenen minuuttia jäähyllä.

- Jose oli suurenmoinen. Vaikka edessä oli paljon häirintää, niin hän onnistui näkemään kiekon koko ajan. Yleisesti ottaenkin, jos haluat tappaa jäähyt menestyksellisesti, maalivahdin pitää näyttää mallia, kehui päävalmentaja Joel Quenneville ykkösvahtiaan.

Erän ainoa Columbus-maali, 3-4 -kavennus, tuli tasakentällisin viitisen minuuttia ennen loppusummeria. Mutta ohiolaisten momentum kesti vain hetken aikaa, sillä parikymmentä sekuntia myöhemmin Rick Nash menetti kiekon Brad Richardsonille, joka viimeisteli loppuluvut 3-5.

- Yritän vain pelata hyvää puolustavaa kiekkoa. Hän yritti kikkaa eikä se oikein onnistunut. Meikäläisellä oli tuuria kun sain anastettua kiekon. Luistelin eteenpäin, näin että siellä oli aukko ja vedin sinne päin, selosti Richardson ratkaisuosumaa.

Ilta oli Nashille muutenkin synkkä, sillä ottelu oli jo hänen seitsemäs perättäinen maaliton pelinsä. Näin pitkää maalitonta putkea Nashillä ei ole aiemmin NHL-urallaan ollut.

Malkin jatkaa maaliputkeaan

Nashia paremmissa merkeissä sujuu Pittsburghin tulokashyökkääjä Jevgeni Malkinin kausi. Malkin ratkaisi joukkueelleen voiton Los Angelesin vieraana tekemällä kaksi maalia.

Jälkimmäinen maaleista oli ottelun päättänyt jatkoaikaosuma, mutta ensimmäinen jää historiankirjoihin. Malkinista tuli avauserän maalinsa turvin ensimmäinen NHL-pelaaja 89 vuoteen, joka on tehnyt maalin uransa kuudessa ensimmäisessä ottelussa.

Tyytyväinen viime aikojen otteisiinsa voi olla myös Buffalon maalivahti Ryan Miller, jonka NHL valitsi lokakuun ykköstähdeksi. Miller torjui pelaamissaan otteluissa kahdeksan voittoa ja hävisi vain kerran.

Vanhan kuukauden pelaaja -tittelin tilalle NHL otti täksi kaudeksi käyttöön kolmen tähtipelaajan nimeäminen kuukausittain. Lokakuun kakkostähti oli Atlantan Ilja Kovaltshuk ja kolmas palkittu oli Anaheimin Scott Niedermayer.

Keskiviikon ottelut ja suomalaistilastot

Columbus – Colorado 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

Ossi Väänänen, COL: 0+0, +-0, 11.14

Antti Laaksonen, COL: 0+0, +1, 2 min, 14.30

Fredrik Norrena, CBJ: luukkuvahtina

Atlanta – Carolina 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)

Kari Lehtonen, ATL: 9/13 torjuntaa (vaihto 35.09 )

Niko Kapanen, ATL: 0+0, -2, 8.28

Los Angeles-Pittsburgh 3-4 ja. (1-2, 2-0, 0-1, 0-1)

Jarkko Ruutu, PIT: 0+0, 0, 8.48

Tampa Bay-Toronto 2-4 (1-1, 1-0, 0-3)

Detroit-Calgary 3-2 (2-1, 0-0 1-1)

Miikka Kiprusoff, CAL: 31/34 torjuntaa

Dallas-St. Louis 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Jussi Jokinen, DAL: 1+1, +2, 14.30

Jere Lehtinen, DAL: 0+1, +1, 17.17

Niklas Hagman, DAL: 0+0, 0, 12.54

Antti Miettinen, DAL: 0+0, 0, 15.14

Anaheim-NY Rangers 3-4 ja. (1-1, 2-1, 0-1, 0-1)

Teemu Selännen, ANA: 1+0, 0, 20.14

Edmonton-Nashville 3-5 (0-2, 1-0, 2-3)

Jussi Markkanen, EDM: luukkuvahtina

Kimmo Timonen, NAS: 0+1, +2, 2 min., 22.11

Mikko Lehtonen, NAS: 0+0, +1, 14.51

» Lähetä palautetta toimitukselle