Männikkö palaa Suomeen - suuntana Mikkeli

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Männikkö pukeutuu jatkossa Jukureiden peliasuun.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestiksen kakkospaikkaa pitävä mikkeliläisjoukkue vahvistuu, kun joukkueen pelaajalistaan lisätään loppukaudeksi Mika Kujanpää ja Miikka Männikkö.

Mikkelin Jukurit on solminut loppukauden mittaiset sopimukset keskushyökkääjä Mika Kujanpään, 25, ja laitahyökkääjä Miikka Männikön, 35, kanssa. Kujanpään sopimus Sportiin purettiin joulukuussa, ja Männikkö puolestaan siirtyy Mestikseen Itävallasta Graz 99 -joukkueesta.

Männikkö on nähty Jukureiden paidassa viimeksi mestaruuskaudella 2001-2002. Tämän lisäksi hänen tililtään löytyy yhteensä 603 Liigan runkosarja- ja pudotuspeliottelua. Männikkö on pelannut urallaan myös Ruotsissa Nyköpings HK:ssa ja Växjö Lakersissa.

− Saatiin kokenut sekä monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan laadukkaasti kahteen suuntaan ja erikoistilanteissa. Kevään peleissä tarvitaan kokemuksen tuomaa viileyttä ratkaisuhetkille ja sitä Miikka edustaa parhaimmillaan, totesi Jukureiden urheilujohtaja Tommi Kerttula.

Mestistä jo alkukaudesta 26 ottelua LeKin paidassa pelannut Männikkö odottaa myös innolla tulevaa.

− Hyvällä mielellä tulen tänne. Hyvät muistot jäi siitä, kun mestaruus viimeksi otettiin, sanaili Männikkö.

− Mitä tässä on keskustellut lähtökohdista ja kun tietää vähän taustoja, niin ei tässä muuta tavoitetta ole kuin mestaruus, kokenut hyökkääjä linjasi.

Kujanpää on pelannut koko uransa Vaasan Sportissa ja kuluneella kaudella hänen tililleen ehti kertyä 12 liigaottelua. Kujanpää on pelannut myös Mestistä yhteensä 214 ottelun verran ja voittanut Mestiksen mestaruuden Sportissa vuosina 2011 ja 2012.

− Kujanpää on puhdasverinen sentteri, joita meillä ei ole kuin Hämäläinen, Hokkanen, Palve ja Ripatti.  Tämä mahdollistaa monia eri variaatioita loppukaudeksi, Kerttula ennakoi.

− Maisemanvaihdos pois kotiympyröistä on auttanut monia pelaajia ja uskotaan, että Mikakin saa tästä uutta pontta omaan kehitykseensä.

− Molemmilla hankinnoilla on jalkanopeutta, joten sitäkin taustaa vasten sopivat pelinopeaan ryhmäämme, Kerttula päätti.

Loppukauden mittaisten sopimusten lisäksi Jukurit on vuokrannut 22-vuotiaan Janne Väyrysen loppukaudeksi Joensuun Jokipoikiin.

Sekä Männikkö että Kujanpää tekevät ensiesiintymisensä jukuripaidassa keskiviikon vierasottelussa SaPKoa vastaan.

Päivitetty 16.38

» Lähetä palautetta toimitukselle