Männikkö ja Metsola Tapparaan

LIIGA / Uutinen
Hyökkääjä Miikka Männikkö päättää pitkän kierroksensa maailmalla ja palaa kasvattajaseuraansa Tapparaan. Tamperelaisseuran riveihin liittyy myös maalivahti Juha Metsola.

Tapparan värväämät, viime kaudella HPK:ta edustaneet Miikka Männikkö ja Juha Metsola ovat kumpikin tamperelaisen kiekkokoulun kasvatteja.

Männikkö, 32, lähti Tapparasta maailmalle vuonna 2000. Sittemmin hän on edustanut Suomessa Bluesia, JYPiä, Ilvestä ja HPK:ta sekä Ruotsin Allsvenskanissa Växjötä ja Allsvenskania. Vyölle on kertynyt 411 SM-liigaottelua.

– Miikka tuo meille kokemusta ja kätisyytensäkin puolesta lisää vaihtoehtoja muun muassa ylivoimapeliin. Tapparan oma kasvatti, urheilullinen tyyppi, hyvä luistelija, juuri sellainen pelaajatyyppi, joita olemme ryhmään halunneet, Tapparan päävalmentaja Sami Hirvonen luonnehtii seuran tiedotteessa.

Ilves-kasvatti Metsolalla, 22, on kokemusta myös Pohjois-Amerikasta. Hän edusti kaksi kautta WHL-junioriliigan Lethbridge Hurricanesia, kunnes palasi kesällä 2009 Suomeen liittyäkseen HPK:n riveihin.

– Juha on ollut Kerhossa loistavan Teemu Lassilan varjossa pari vuotta, mutta aina pelaamaan päästessään ollut erinomainen. Meillä on ensi kaudellakin todella hyvä maalivahtikaksikko, Hirvonen sanoo.

Metsolan sopimus on kolme- ja Männikön kaksivuotinen.


Miikka Männikkö vaihtaa hämäläisseurasta toiseen. Mennyt kausi tuotti hänelle 46 ottelussa 9+13=22 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle