TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Mäenalanen NHL-sopimukseen Hurricanesin kanssa − "Pelaajatarkkailuosastomme on seurannut häntä jo pitkään"

NHL / Uutinen
Mäenalanen siirtyy ensimmäistä kertaa Suomen kaukaloiden ulkopuolelle.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
MM-kisoissa pelannut Saku Mäenalanen siirtyy ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan ja Carolina Hurricanesin organisaatioon.

Carolina Hurricanes on solminut Saku Mäenalasen, 23, kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen NHL-sopimuksen. Mäenalanen tienaa NHL-kaudesta yhteensä 832 500 dollaria ja AHL-kaudesta yhteensä 70 000 dollaria. Sopimuksen allekirjoitusbonuksena hän tienaa 92 500 dollaria.

− Saku on iso ja vahva laitahyökkääjä, joka osaa luistella. Pelaajatarkkailuosastomme on seurannut häntä jo pitkään. Hänellä oli vaihtoehtoja sen suhteen, missä hän aloittaisi NHL-uransa, ja olemme tyytyväisiä, että hän valitsi Carolinan, Hurricanes-GM Don Waddell kertoi organisaation verkkosivuilla.

Päättyneellä kaudella Mäenalanen pelasi Kärpissä 59 runkosarjaottelua tehopistein 17+29. Mestaruusjuhliin päättyneissä pudotuspeleissä hyökkääjä teki kymmenen tehopistettä 18 ottelussa. Leijonien osalta torstaina päättyneissä MM-kisoissa Mäenalanen pelasi kahdeksan ottelua tehden kaksi maalia ja kirjauttaen yhden syöttöpisteen.

Mäenalanen on Nashville Predatorsin viidennen kierroksen varaus kesältä 2013, mutta Predators ei koskaan solminut suomalaisen kanssa tulokassopimusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle