Lydman maalasi, Tampassa haukuttiin tuomarit

Yön NHL-kierros tarjosi jännitystä kahdeksalla paikkakunnalla, jälleen kerran nähtiin tapahtumia laidasta laitaan.

St. Louis kaatoi Calgaryn

Koko kauden ilman joukkueensa johtohahmoa Chris Prongeria pelannut Blues jatkoi hyvää kauttaan Calgaryn kustannuksella. 5-3 voiton takuumiehinä häärivät tehomiehet Keith Tkachuk ja Pavol Demitra, molemmat 2+1.

Flames johti peliä ensimmäisessä erässä kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta nuottipaidat tulivat väkisin ohi toisessa erässä. Blues on NHL:n eniten maaleja tehnyt joukkue, tahtia ei nytkään haitannut Doug Weightin ja Martin Rucinskyn puuttuminen.

Calgaryn Toni Lydman majaili kentällä jälleen eniten Flames pelureista ja kirjautti yhden maalin ylivoimalla.

Atlantassa nähtiin jatkoaika

Pienessä lamassa hyvän jakson jälkeen ollut Atlanta Thrashers päätti alamäkivaiheen tärkeällä jatkoaikavoitolla Buffalo Sabresista. Jatkoajan sankariksi nousi Patrik Stefan, joka ujutti kiekon Martin Bironin längistä sisään kun jatkoaikaa oli jäljellä 1:06. Atlantan voiton avaimena oli hyvin toiminut ylivoimapeli, kolme viimeistä maalia syntyi ylivoimalla.

Jobin postia Thrashers sai jo alkulämmittelyssä, kun Byron Dafoe satutti nivusensa. Maalilla pelasi Frederic Cassivi, koska päävastuun torjunnoista kantanut Pasi Nurminenkin on sivussa nivusvamman takia.

Talousongelmat päihittivät raharikkaan

Ottawassa kohtasivat köyhä kotijoukkue Senators ja rikas vierailija Rangers. Jälleen kerran nähtiin että rahalla ei saa kaikkea, ei ainakaan voittoja. Ottawan kapteeni Daniel Alfredsson syötti kaikki kolme kotijoukkueen maalia ja pohjusti näin 3-2 kotivoiton.

Rangersin riveissä nähtiin pitkän tauon jälkeen Pavel Bure joka on toipunut polvivaivoistaan, Bure sai syötön Rangersin toiseen maaliin.

Tampa voittoon, Caps valmentaja syytti tuomareita

Washingtonin valmentaja Bruce Cassidy oli ottelun jälkeen vahvasti sitä mieltä, että tuomaristolla oli omat sormensa pelissä, kun Dan Boyle viimeisteli ottelun voitto-osuman kahden miehen ylivoimalla. Cassidy syytti toista tuomareista kevyen jäähyn antamisesta Peter Bondralle. Tappion lisäksi Capitals vahti Olaf Kölzig sai Ben Clymerin polvesta päähänsä ja joutui jättämään kentän.

Preds murjoi Bostonin

Nashvillessa kotijoukkue Predators ei jättänyt Boston Bruinsille mahdollisuuksia vaan nappasi vakuuttavan 5-1-kotivoiton.

Kotijoukkueen voiton takuumiehinä häärivät 40 laukausta pysäyttänyt Tomas Vokoun ja kaksi maalia viimeistellyt Rem Murray.

Kimmo Timonen pelasi Nashville puolustuksessa reilut 18 minuuttia +2-tehomerkinnällä.

Anaheimissa pisteet tasattiin, Kings voitti Californian paikallispelin

Kotijoukkue Mighty Ducks ja vierailija NY Islanders eivät saaneet selvää toisistaan vaan pisteet tasattiin numeroin 2-2. Anaheimin tehokolmikkona hääri Kariya-Oates-Sykora-ketju. Karya ja Sykora keräsivät tehot 1+1 mieheen ja Oates saalisti 2 syöttöpistettä. Tehottomuudesta viime aikoina kärsinyt Alexei Yashin tasoitti ottelun kolmannen erän puolivälissä.

Los Angelesissa kotijoukkue Kings otti tiukan taistelun jälkeen 3-2-voiton San Jose Sharksista. Alexander Frolov ratkaisi pelin kolmannen erän 12 minuutilla tekemällä maalillaan ja lisäsi näin vierasjoukkueen tuskaa taistelussa Läntisen Konferenssin pudotuspelipaikoista. Sharks voitti 7 ottelun vieraskiertueellaan vain kerran.

Avs voitti Chicagossa

Vierailija Colorado Avanlanche ja Chicago Blackhawks äityivät maali-iloitteluun ja Avs nappasi lopulta 5-4-vierasvoiton. Joukkueen tehomieheksi nousi hieman yllättäen Radim Vrbata maalilla ja kahdella syötöllään.

Colorado siirtyi Reinprechitn ja Tanguayn maaleilla 0-2-johtoon, minkä jälkeen maaleja tehtiin tasatahtiin. Eric Dazen 5-4-kavennus ylivoimalla kolmannessa erässä toi Chicagon vielä mukaan peliin, mutta Avs-puolustus kesti Patrick Royn johdolla.