Luomala Kärppiin, Kuuselalle jatkosopimus

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät julkaisi maanantaina ensi kauden joukkueensa ensimmäisen uuden nimen, kun Marko Luomala allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen. Tervakaupunkiin jatkopaperit solmivat puolestaan Kristian Kuusela, Juho Jokinen ja Mikko Niemelä.

Marko Luomalalle päättynyt SM-liigakausi oli menestys. Mies latoi Porin Ässissä ennätystehonsa, kun hyökkääjä paukutti pisteet 27+17=44. Vaasalaislähtöinen Luomala oli koko sarjan maalipörssin neljäs, ja jäi vain yhden osuman päähän piikkipaikasta.

Kesäkuussa 30 vuotta täyttävä Luomala on SM-liigassa edustanut Ässien lisäksi Tampereen Ilvestä ja Rauman Lukkoa.

Isossa roolissa kolme kautta Kärpissä tahkonnut Kristian Kuusela allekirjoitti oululaisjoukkueen kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. Laiturille on jatkossakin luvassa paljon vastuuta.

– On hienoa, että tämä maalintekijä ja kova työmyyrä jatkaa
joukkueessa. Hän on tuonut monipuolisena rightin pelaajana vaihtoehtoja ylivoimapeliin, Kärppien päävalmentaja Mikko Haapakoski toteaa.

Lisäksi Kärpät kiinnitti nuoret puolustajansa Juho Jokisen ja Mikko Niemelän. 23-vuotiaalle Jokiselle päättynyt kausi oli varsin rikkonainen vammojen vuoksi. 19-vuotias Niemelä tahkosi talven A-nuorissa, mutta nousee edustusjoukkueen harjoitusrinkiin vielä kevään aikana. Jokisen sopimus on kaksi- ja Niemelän kolmivuotinen.

– Tunnollisena urheilijana Jokinen on kehittynyt vuosi vuodelta. Hän pelaa yksinkertaista ja nopeaa peliä, joka mahdollistaa vauhdikkaat hyökkäyksiin lähdöt.
Liikkuvuuden ja terävyyden parantuminen on ollut tae laadukkaalle puolustuspelille, Haapakoski kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle