Lukuisia sopimuksia ja palkkapäätöksiä NHL:ssä

NHL / Uutinen
Bryan Smolinski sopi palkka-asiat ennen välimieskäsittelyä. Daymond Langkow, Robert Lang, Filip Kuba ja Cale Hulse saivat reilut palkankorotukset välimieheltä.

LA Kings ja Smolinski

Bryan Smolinski oli yksi nimetyistä pelaajista USA:n Olympiajoukkueen leirille ja on omassa joukkueessaan erittäin tärkeä pelaaja. Monipuolinen hyökkääjä oli viemässä palkka-asiat välimiehen päätettäväksi mutta Kings ja Smolinski sopivat palkasta ennen käsittelyä. Kahdesta seuraavasta kaudesta Smolinski tienaa 4,7 miljoonaa dollaria.

Smolinski olisi ollut vapaa agentti ensi kauden jälkeen mutta sopimuksen myötä status siirtyy odottamaan kesää 2003.

Pittsburgh

Pittsburghin tekemä Jagr-kauppa alkaa olemaan ymmärrettävissä kun katsoo Penguinsin pelaajatilannetta. Kuusi pelaajaa vei sopimuksensa välimiehelle ja kaikkiaan 17 pelaajaa odotti uutta sopimusta. Jagrin 10 miljoonan palkalla saadaan sopimus lukuisille muille avainpelaajille.

Robert Lang sai moninkertaistettua palkkansa. Yhden kauden mittainen sopimus tuo hänelle 2,9 miljoonaa, viime kaudella tili oli 1,1 miljoonaa.

Puolustajana ja laitahyökkääjänä pelaava Ian Moran pääsi yhteisymmärrykseen tilipussinsa paksuudesta ennen käsittelyä.

Martin Straka sai kahdesta vuodesta 7,2 miljoonaa dollaria. Straka-Lang-Kovalev ketjun toinen laituri Alexei Kovalevin käsittely oli viikonloppuna ja tuloksia ei ole vielä julkistettu mutta summa lienee lähellä viittä miljoonaa kaudesta.

Viime kaudella Lemieuxin ja Jagrin kanssa samassa ketjussa pelannut Jan Hrdina saa 2.25 miljoonaa seuraavasta kahdesta kaudesta.

Liettualainen puolustaja Darius Kasparaitis on käsittelyvuorossa keskiviikkona.

Minnesota ja Kuba

Minnesotan puolustuksen avainpelaaja Filip Kuba sai mojovan palkankorotuksen. Vaivaisella 360.000 taalan palkalla Kuba ilahdutti joukkuettaan tekemällä joukkueessaan eniten voittomaaleja, eniten ylivoimapisteitä ja ylivoimasyöttöjä ja pelasi samalla eniten minuutteja joukkueessaan. Kaksi kautta tuo Kuballe 1.51 miljoonaa.

Nashville ja Hulse

Nashvillen puolustuksen tukipelaaja Cale Hulse tienaa ensi kaudella 1.1 miljoonaa viime kauden 850.000 jälkeen.

Phoenix ja Langkow

Philadelphiasta siirtynyt Daymond Langkow sai yhden suurimmista palkankorotuksista. Hieman alle miljoona taalaa tienannut sentteri tulee saamaan ensi kaudesta 1.95 miljoonaa ja seuraavalla kaudella yli kaksi miljoonaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle